Yasemin hade tipsat om piroger och Anastasia likaså, men nu hör till saken att jag är inte så glad i piroger, men detta är en vanligt förekommande rätt
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Först trodde vi att de menade vanlig piroger men sedan insåg vi att det var något helt annat som de talade om (det är inte alltid så lätt att förstå varandra när ingen talar den andres språk)
Två av ingredienserna i receptet var för vår del annorlunda när det gäller att göra piroger och sånt är ju alltid lika spännande, någon av ingredienserna tog vi bort medan vi la till någon annan istället, så receptet ni får här är vår lite omarbetade version
Piroger med keso och halloumi, serveras med en blandad sallad. Smakrika rödbetsbiffar serveras med ostgratinerade potatisklyftor och en god kall sås gjord på 2 dl crème fraiche, eller turkisk yoghurt, som blandas med ca 1 tsk persilladekrydda och ½-1 tsk torkad dill. ½-1 tsk torkad dill
Klicka ut önskad mängd fyllning på degbitarna och forma till piroger. Jag och min kompis skulle baka piroger när vi var små, seriöst, vilka 8-åringar bakar piroger idag, nämn en. 250 g varmrökt lax1 dl créme fraiche100 g keso½ dl majonäs2 msk dill2 dl kokt kallt ris1 ägg till pensling0,5 tsk salt (eller efter smak)Gör så härDegen. 2 msk dill
Skär små bitar av lax, hackad dill och gräddfilen. Vi har använt oss av Anette Rosvalls recept i grunden när det gäller laxpirogerna, men en hel del omgjort