Kanske doften av nygräddat från mormors kök, bageriet på hörnan, pinnbröd kring en lägereld, stenugnsbakat tunnbröd eller just den där känslan av smöret som smälter ner i brödskivan och rinner vidare ner över ens fingrar
bröd till 8 korvar. 5 dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver. 1 tsk salt. 2 dl kallt vatten. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vattnet lite i taget
Pinnbröd. Nyligen träffade jag Michele Bernetti, ägare till vinhuset Umani Ronchi i Italien. I samband med en lunch på Gastrologik i Stockholm provade vi bland annat sex årgångar av det i Sverige klassiska vinet Casl di Serra Vericchio dei Castelli di Jesi
Strimla vitkål och paprika fint och riv moroten grovt. Pinnbröd. Pinnbröd. 1 st morot/morötter. Salladen. Blanda senap, vinäger och kryddor till salladsdressingen och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under kraftig vispning
← Pinnbröd med en klick smör. släng ner det i grytan, löken först sedan vitlök och sista morot. Låt det steka med någon minut tills moroten börjar att mjukna lite