Skala vitlöksklyftorna och bryn hela i en stor klick smör. Häll över det i samma skål som vitlök+smör. c 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). För mer sås lägg i ytterligare en klick smör 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor)
I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott. Hetta upp en stekpanna på hög värme(jag använde sjuan och åttan på induktionsspis), häll i oljan, pressa i vitlök och tillsätt chiliflakes
Dela fänkålen i mindre bitar och stek i smör tillsammans med den hackade löken samt vitlök. Stek pilgrimsmusslorna i smör tillsammans med anisisop (knappa minuten på varje sida)
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Ikväll har vi ätit de här goda pilgrimsmusslorna som förrätt och det blev hur gott som helst. Pilgrimsmusslor har alltid varit en favorit hos mig, tycker att smaken är jättegod och att när man steker dem ganska hårt så blir det en slags karamellig yta som blir väldigt god
Fredagen inledde vi i alla fall med en lite lyxig förrätt för oss vuxna nämligen pilgrimsmusslor. Det är ju så himla gott med pilgrimsmusslor tycker jag
vitlök. Pilla pilgrimsmusslorna från muskeln och lägg åt sidan. Halstra eller grilla pilgrimsmusslorna. Lägg därefter på två pilgrimsmusslor på salladen och garnera med myntablad