Häll på vinet och vinägern och låt koka sakta tills endast några matskedar vätska återstår. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar på båda sidorna
Finhacka löken och koka på hög värme med vin och vinäger tills hälften av vätskan kokat bort. Receptet är tänkt som förrätt men på fotot hade jag det som varmrätt så därför är det 6 musslor på det 16 pilgrimsmusslor. 2 dl vitt vin. 1 msk vitvinsvinäger
Det här är ett recept ur minfavoritkokbok för tillfället, Allt om mat och vin. Pilgrimsmusslor 4Bacon 2 eller 4 skivor, beroende på storlekSaltRotselleri 50 gBasilika 3 bladMascarpone 3 mskMajonnäs 1 mskSalt 1 krmSvartpepparBasilika till garneringEftersom jag följde instruktionerna i boken så noga jag bara kunde den här gången så publicerar jag det inte här. pilgrimsmusslor, 28 J
Till dem serverades det vita vinet Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc. ) Jag kommer att publicera ett recept i veckan och det tredje inlägget är pilgrimsmusslor med sting
Vintips. Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök. 2-3 pilgrimsmusslor per person. 2-3 pilgrimsmusslor per person
Blanda i det vita vinet och spadet från musslorna. Det är lite lurigt att grilla bläckfisk och pilgrimsmusslor då dom blir ordentligt tråkiga och mer som tuggummi om man grillar dom för länge
Smörad taglierini med brynta pilgrimsmusslor, vitt vin, chili och persilja. Vi gillar pilgrimsmusslor. Så snart pilgrimsmusslorna fått färg på ena sidan häller man på vinet och låter vätskan koka ihop lite
Tillsätt sen tomatpuré samt vitt vin och vatten så det precis täcker. Pilgrimsmusslor. Stek pilgrimsmusslorna i het panna med smör och olja, bara tills de fått fin färg på båda sidor