Salta pilgrimsmusslorna, halstra dem i olivolja i het panna. 8 st stora frysta pilgrimsmusslor. 1 st oxfilé, på ca 1 kg. 8 st stora frysta pilgrimsmusslor. 1 st oxfilé, på ca 1 kg 50 g smör att bryna och steka i
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt
Fin oxfilé i tournedosbitar. 2 färska pilgrimsmusslor per person. J och jag firade en väldigt mysig nyårskväll, men det var faktiskt tur att vi inte hade några gäster, eftersom delar av middagen blev rejält misslyckade
Till förrätt blev det en melonsalsa med pilgrimsmusslor och kungskrabba som var fabulicious. Till varmrätt blev det baconlindad oxfilé på planka med Jacsonpotatis, rödvinssås och lite tillbehör
Trilogi på jordärtskocka, halstrade pilgrimsmusslor, regnbågsrom samt krasseklipp. Kvällen fortsatte med smördegsbakad oxfilé samt saltbakad entrecote, potatisgratäng( där kocken för övrigt odlat potatisarna själv) samt två otroligt goda såser, en på vin och en på grädde & cognac
Stek pilgrimsmusslorna i smör på hög värme tills de får vacker färg. Det blev ingen riktig middag hemma i fredags eftersom vi var på melodifestivalen, så i lördags hade jag stor längtan till spisen och fixade till både förrätt och varmrätt
Jag kände att BBQ var mer intressant än att stå och grilla grönsaker och oxfilé och jag gilla att utmana mig själv, så jag grillar ofta de billigaste jag kan få tag på, det kan vara grytbitar eller udda detaljer som är billiga, bara för att det är roligt att göra något grymt gött av grytbitar på grillen
I år kommer att behålla oxfilén men med vaxbönor och kantarellsås istället, förrätten blir pilgrimsmusslor med tillbehör och en efterrätt kladdkaka a´la LCHF