Lägg upp blomkålspuré, pilgrimsmusslor och dekorera medparmaskinka och persilja. Lite förändringar och Anette fick sitt serverat med rom istället för parmaskinka, eftersom hon inte äter kött
Sila av (spara kokvätskan) och mixa med bladpersilja. Arrangera sedan allt på tallriken – några skivor pata negra (spansk lufttorkad skinka) eller parmaskinka och klyftade fikon
Ofta så serveras pilgrimsmusslor stekta men här är de nästan helt råa, de har bara marinerats några minuter i citronsaft, resultatet blir att smaken av musslan kommer fram på ett helt annat sätt än om den är stekt
Nåväl, jag lagade pilgrimsmusslor i champagnesås och tröstar mig med, ett glas kall champagne. Pilgrimsmusslor är en av mina absoluta favorit ingredienser
Lägg pilgrimsmusslorna i marinaden. Lägg dem två och två och linda en skiva parmaskinka runt om. Lägg upp på varm tallrik tillsammans med sparrisen och dekorera med lite balsamicocreme
Stekta pilgrimsmusslormed dillpesto . Till “förrätt” vid årsmötet blev det plockmat med olika sorters oliver, Parmaskinka och salami, minimozzarella, cocktailtomater och en getfärskost, Chevroux