Pilgrimsmusslor med palsternackspure recept

Pilgrimsmusslor med palsternackspuré

Pilgrimsmusslor med palsternackspuré

Vi kommer absolut prova att göra pilgrimsmusslor fler gånger. Jag testade att göra några som en förrätt förra helgen och serverade dem tillsammans med en palsternackspuré och balsamicokräm
Pilgrimsmusslor med het dressing

Pilgrimsmusslor med het dressing

Öppna de färska pilgrimsmusslormed en spetsig kniv. Slå av vattnet och mosa dem med en ballongvisp i en skål
Kammussla med palsternackspuré, brynt smör och salladslök

Kammussla med palsternackspuré, brynt smör och salladslök

1 l vatten 0,5 dl vita tapiokapärlor 2 dl syrlig kriek, förslagsvis Boon (suröl) 4-6 palsternackor, grovt slantade 1,5 dl vispgrädde 150 g smör 12 pilgrimsmusslor 1-2 msk japansk soja 1 knippe salladslök, julienne 1 krm salt 0,5 krm peppar
Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

I vilket fall så har jag velat och gå hit (och tidigare till Roganic) och prova Simon Rogans mat sedan han var med i The Great British Menu första gången

Lättstekta pilgrimsmusslor med palsternackspuré

Låt Pilgrimsmusslorna torka på lite hushållspapper. Skiva en normalstor palsternacka i tunna skivor ( går också bra med kålrot eller blomkål om man nu föredrar det) Skiva också en halv liten persiljerot om ni gillar den smaken, annars kan den uteslutas

Pilgrimsmusslor med het dressing

 Öppna de färska pilgrimsmusslormed en spetsig kniv. Slå av vattnet och mosa dem med en ballongvisp i en skål

Evelyns personliga mat- och vintips

Pilgrimsmusslor är fantastiska och lätta att kombinera med många goda tillbehör som, i det här fallet, en krämig palsternackspuré