Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul
saft och finrivet skal av en lime. Pilgrimsmusslormed ananas. Pilgrimsmusslor är bara så gott. Sötma, sälta, hetta varvas med olika textur och konsistens
Blanda skaldjuren med olivolja, lime, salt och peppar. Vi valde att utöver pilgrimsmusslorna även ha kräftstjärtar i vilket man givetvis kan hoppa över
Skrubba bort eventuell sand från pilgrimsmusslorna, öppna och rensa dem och ta tillvara på spadet. Tillsätt därefter juicen som pressas ur den finrivna ingefäran, juicen och zesten från limen samt spadet från musslorna
Lägg i vitlök, chili, ingefära och saften från limen. ) Jag kommer att publicera ett recept i veckan och det tredje inlägget är pilgrimsmusslormed sting