Fredagen inledde vi i alla fall med en lite lyxig förrätt för oss vuxna nämligen pilgrimsmusslor. Lägg en klick aioli på varje tallrik, på med musslorna, dekorera med ärtor och baconet och gärna en kvist persilja
Jag gjorde också en halv sats av salladen, som i receptet ska räcka till sex och jag tyckte att det blev lagom med en halv sats till två personer, särskilt om man har inte allt för tunga rätter till huvud- och efterrätt
Börja med att finhacka bacon, vitlök och charlottenlök o stek i stekpannan. Vi blev bjuda på en fantastisk förrätt medpilgrimsmusslor o jag var såklart tvungen att fråga om receptet
Pilgrimsmusslorna ikläddes basilikablad och baconskiva, stektes snabbt på hög värme i smör och han som ville drog några drag på svartpepparkvarnen över dom precis innan de skulle huggas in på
Igår lämnade vi barnen med bästa svärmor för att gå ut och äta tillsammans med ett par vänner. -) Därför åt vi idag nästa rätt ur vår Middagskorg, som var ugnsbakad broccoli- och baconfylld potatis