Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
Fasta och fina som bas i en ljummen sallad medpilgrimsmusslor eller kokta i buljong till sejfilén. Collage med bilder från Saltå kvarn, GoGreen & Risenta
Jess och Laura beställe stekta pilgrimsmusslormed prosciutto, ärtpuré och ramslökssmör som de njöt av ordentligt och Laura, Felicity och jag valde alla tre friterade getostfyllda zucchiniblommor med honong som var alldeles ljuvliga
Halstrade pilgrimsmusslor serverade med baconkrisp och blomkålspuré. Eftersom vi lagar mycket mat hemma med fina råvaror är det inte ofta vi blir imponerade på restaurang
Erik varmkock grillade på pilgrimsmusslorna rejält, riktigt bruna och fina men perfekt inuti. Praktik hos Fredrik LagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna
När vi sätter oss till bords får vi varsin varm och våt frotté-servett att torka händerna med. Vi börjar förstås kvällen med var sitt glas champagne – vad annars
Lägg pilgrimsmusslorna på hushållspapper så att de får rinna av lite grann. Lägg ut fiskbitarna, som ska vara rumstempererade, på en skärbräda och krydda med salt, socker och nymald svartpeppar