Salta och peppra lätt och servera på salsan. Pilgrimsmusslor är så jädra goda om de är rätt tillagade. Stek pilgrimsmusslorna på hög värme någon minut på varje sida
Nä, den lätte går jag inte på. Men de har fina pilgrimsmusslor till ett ok pris. Salta lätt. Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Salta och peppra lätt. Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över det brynta smöret med soja. Gör så här Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min. 8 pilgrimsmusslor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 pilgrimsmusslor 2 msk Arla® Klarifierat Smör Blomkålspuré
Stek pilgrimsmusslorna och lägg åt sidan. Spritsa genom sifonen ut Bloody Maryskummet i botten av skalen, lägg ned pilgrimsmusslorna och toppa med vodkakaviar, gräslök och något blad av stjälkselleri
Fördela pilgrimsmusslorna i portionsformar och toppa med mandelsåsen. Skär varje pilgrimsmussla i 3 skivor och salta lätt. 4 pilgrimsmusslor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 pilgrimsmusslor 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 25 g Arla® Svenskt Smör ½ dl mandelspån saft av ½ citroner 2 skivor levain, tunna 1 msk olivolja 80 g löjrom 1 fänkål färsk körvel färsk dill Ättikslag
Skrubba bort eventuell sand från pilgrimsmusslorna, öppna och rensa dem och ta tillvara på spadet. Lägg musslorna åt sidan och arrangera skåldelen av musslorna på en bakplåt, förslagsvis kan en lätt rullad boll av aluminiumfolie användas för att få skalen att ligga stadigt
Strimla fänkålen så tunt som möjligt och fräs den lätt i smöret. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Skär tunna skivor av citronskalet (gör man lättast med et zestjärn) och pressa ut saften
Färska pilgrimsmusslor. Finhacka lite röd och vitlök och fräs lätt i smöret. Lägg sedan i pilgrimsmusslorna och stek max 1 minut på varje sida och tills de fått färg
Blir lättare att skära fryst och tinar fort när man lägger upp biten på en tallrik. För säkerhetsskull fick det ingå 2 pilgrimsmusslor per portion, en halstrad och en rå. Pilgrimsmusslor m/kål & äppelterrine 14 små äpplen3 stora rödkålsblad7 stora vitkålsblad2 gelantinbladVitpepparSaltVatten100 gram smör4 pilgrimsmusslorKlyfta äpplena. 4 pilgrimsmusslor