Små färskpotatisar (när sådana finns). Skala kräftorna och spar stjärtar och klokött. Skala och koka potatisen, inte för mycket - den skall ha tuggmotstånd
Det syns mycket dåligt på min suddiga mobilbild, men vi grillade även räkspett och pilgrimsmusslor. Salladen blandade vi tjejer ihop på kokt kall färskpotatis, grön sparris, sockerärtor, inlagda kronärtskockshjärtan och en nötmix medan killarna skötte grillandet
Halstrad röding med ramslökssmörsås, bakad rödlök, grön sparris och färskpotatis. Halstrad sejrygg med vårlök, vit sparris, vitvinssås och färskpotatis
Jag hade ett gäng pilgrimsmusslor i frysen som behövde ätas upp som jag lade i limejuice med en tanke att göra ceviche på, men de åkte istället på grillen de också, därför är de mycket lätt grillade (limejuicen gör dem lite "tillagade") och en överkurs i sammanhanget
· Sörmländsk vildsvinskorv med dijonsenap· Buschetta på surdegsbröd· Tärnad färskpotatis och rosmarin i knyte · Gyllengula kantareller med havssalt, smör och rosmarin i knyte· Grön sallad på grillad sparris och parmesan· Pilgrimsmussla med avokadocrème och grillat surdegsbrödVildsvinskorvFantastiskt att vi fortfarande har vilda grisar i våra svenska skogar
Servera skaldjuren med såsen, grönsakerna och färskpotatis. Stek kräftstjärtarna ca 1/2 min och pilgrimsmusslorna 2 – 3 min per sida i olja i en stekpanna. 8 st pilgrimsmusslor