(Jag som inte äter pilgrimsmusslor bytte dem mot halloumi)4 port. 12 stora pilgrimsmusslor2 färska fänkålsstånd2 msk smör1/2 msk socker2 citronersalt och pepparGarnering. 12 stora pilgrimsmusslor. 2 färska fänkålsstånd
Jag serverade med en blomkålskräm smaksatt med lite fänkål och knaperstekt, tunt skivad blomkål. Det är inte mycket smak på pilgrimsmusslor (kammusslor), mjälla med en nästan lite söt smak men väldigt, väldigt goda
Lägg lite blandsallad i botten sedan räkor och pilgrimsmusslor, toppa med dill och fänkålssalladen. Stek pilgrimsmusslorna ½ minut på hög värme i en stekpanna på båda sidorna
I ursprungsreceptet serveras tre pilgrimsmusslor per person som en hel rätt. En ljuvlig blandning av svamp och pilgrimsmussla som absolut förhöjs av ett och annat inslag av fänkål
Fräs på lök och fänkål. Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Pilgrimsmusslor. Garnera med dillkräm, löjrom, fänkål, örter, parmesanchips och palsternackschips. Skiva pilgrimsmusslorna och lägg dem i djupa tallrikar tillsammans med hummern
16 stora pilgrimsmusslor. 11 litet fänkålsstånd. 1Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel. 1Toppa med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse på carpaccion