Jag skulle servera några fina pilgrimsmusslor till förrätt och hade både lite överbliven kokt broccoli i kylen och den enkla asiatiska såsen jag serverat till lax
Istället för persiljerot kan man göra polenta eller annat most på t ex broccoli. Stek önskat antal pilgrimsmusslor (kanske 2 per portion till förrätt, fler om det ska vara varmrätt) på hög värme i tystnat smör
Vi äter stammen på broccolin, dito på (vissa gör tydligen inte det…. Jag försöker så mycket det går att använda hela produkten på grönsaker och kött här hemma
På ett mycket avslappnat, underhållande och givande sätt berättade Klas om sina upplevelser, sin väg fram till vinsten i tävlingen och instruerade oss i hur man öppnar pilgrimsmusslor, fixar till en underbar glass och ordnar fram fantastiska smårätter
När löken blivit mjuk så tillsätt buljongen, grädden, jorärtkocksbitarna och broccolin. Ta fram en stekpanna, ta resten utav smöret, stek pilgrimsmusslorna 1-2min på varje sida tills de fått färg. Servera genast 1 st broccolihuvud. 8 st pilgrimsmusslor
Lägg på pilgrimsmusslorna, ställ in i ugnen. Strö lite, lite salt över pilgrimsmusslorna, men. igen och fortsätt ånga i 2–4 minuter (beroende på hur stora pilgrimsmusslorna är). 12 st pilgrimsmusslor , stora. 200 gram broccoli , eller romanesco
Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå nudlarna och servera med limeklyftor. Tillsätt pilgrimsmusslorna och woka i 10-20 sekunder på varje sida eller tills de är lätt brynta. 250 gram kinesisk broccoli (gai larn). 12 st pilgrimsmusslor
Garnera med roeépeppar och sockerärtor eller broccoli. broccoli. Efter ca 3 minuter lägg i blå musslor, pilgrimsmusslorna och havskräftor. 8 st pilgrimsmusslor