Mixa basilikan med vitlök och pinjenötter. 4 pilgrimsmusslor, salt, socker. 15 stora basilikablad, 20 g pinjenötter, 1 liten vitlöksklyfta, 30 g parmesanost, salt, peppar, olivolja av bra kvalitet. Relaterat 4 pilgrimsmusslor. 15 stora basilikablad
Färska räkor, rökta räkor, grillade pilgrimsmusslor och färsk basilika. Koka pastan enligt anvisningarna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på hög värme
färsk basilika. Degen är av amerikansk bake up-typ med både färsk jäst och bakpulver som toppas förstklassigt med egen tomatsås, mozzarellaost, grillade pilgrimsmusslor och späda grönsaker
Klipp basilikan grovt, halvera tomaterna, och hacka gräslöken och vitlöken grovt. Blanda basilika, gräslök och vitlöken med olivolja och rapsoljan och smaksätt med salt och peppar
Och pilgrimsmusslorna också, för det är alltid gott . Fördela strimlad basilika på fyra tallrikar. Lägg i pilgrimsmusslorna och stek ½ minut på varje sida
Varva räkor och pilgrimsmusslor på dubbla grillspett (dubbla spett är enklare att vända på grillen). Servera med rucolasås och sallad Caprese – tomat- och mozzarellasallad med basilika och olivolja
Lägg upp pastan och toppa med räkor, pilgrimsmusslor, krutonger, basilika och parmesan. Stek pilgrimsmusslorna i resten av smör-&rapsoljan ca 2 min per sida. 8 pilgrimsmusslor. 2 dl plockad färsk färsk basilika
500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1färska örter (basilika, dragon, persilja). 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten