Grilla pilgrimsmusslorna i någon minut på varje sida. Finhacka schalottenlöken och puttra den i balsamvinägern i ca 2 minuter. 12 pilgrimsmusslor. 2 msk balsamvinäger
Torka av och olja pilgrimsmusslorna. 75 g smör, 3 soltorkade tomater, 2 salladslökar (det gröna), 2 st schalottenlökar, 2 msk röd balsamvinäger, 6 st pilgrimsmusslor (3 per pers, eller om varmrätten är kraftig tycker jag det räcker med 2 st per pers). 2 msk röd balsamvinäger,. 6 st pilgrimsmusslor
Koka ihop 1 dl balsamvinäger med 1 msk socker tills hälften återstår. Stek önskat antal pilgrimsmusslor (kanske 2 per portion till förrätt, fler om det ska vara varmrätt) på hög värme i tystnat smör. 1 dl balsamvinäger
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Vi var åtta vuxna, en tonåring och fyra barn, som delade på 500 g halloumi, 1,2 kg red snapper, 600 g lax, ca 20 scampi och 15 pilgrimsmusslor plus tillbehör. Potatissallad på ca 1 kg potatis, 1 knippe sparris, 150 g sugarsnaps, 100 g blandad sallad, lika dela olivolja och balsamvinäger, lite flytande honung, svartpeppar och flingsalt. 15 pilgrimsmusslor p
Smaka av med salt, socker och mer balsamvinäger. 1 msk balsamvinäger. Det är den 30 december, två dagar kvar av 2013, 8 grader varmt och jag har plockat både svartkål och persilja i syster J
Fisk- och skaldjurssoppa med torsk, lax, pilgrimsmusslor och räkor. balsamvinäger. Servera soppan med fisken och tex nyskalade räkor, tigerräkor, pilgrimsmusslor och kanske färska musslor och nybakat bröd
Så här på årets sista dag, är det dags för ett recept på pilgrimsmusslor. Pilgrimsmusslor med parmesanaioli, fänkålssallad och potatistärningar4 portioner i förrättsstorlek8 pilgrimsmusslor, rensade och adduktormuskeln bortplockadsalt, smörParmesanaioli1 äggula1 vitlöksklyfta1,5 dl rapsolja1 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger0,75 dl finriven parmesansaltPotatistärningar 2 bakpotatisarolja, saltFänkålssallad0,5 stor fänkål1 äpple, gärna Ingrid Marie eller Granny smithsaften från en halv citronsalt, svartpeppar8 tunna skivor av levainbröd eller ciabattadillBörja med fondantpotatisen. 8 pilgrimsmusslor
Häromkvällen åt vi en sallad med pilgrimsmusslor. Jag älskar pilgrimsmusslor. Salta och peppra på pilgrimsmusslorna och stek eller grilla de en halv minut på var sida
)Kall gurksoppa med pilgrimsmusslor1 kg gurka, skalad och urkärnad3 dl kall höns- eller grönsaksbuljong2 msk vit balsamvinäger2 vitlöksklyftor, pressade 3 msk finhackad persilja3 msk finhackad gräslök3 dl gräddfilsalt och pepparpilgrimsmusslor (2 per pers)olivoljacitronsalt och pepparSkär gurkan i bitar. 2 msk vit balsamvinäger