Blanda i de finhackade örterna. Servera pilgrimsmusslorna med ranchdressing och citronklyftor. Recept av Ylva Porsklev pilgrimsmusslor, färska eller frysta
Serveras med valfria primörer ev örtkrutonger färska örter. musslor12 pilgrimsmusslor (utan romsäck och med muskeln bort pillad) matolja färsk timjan färsk rosmarin vitlök
Pilgrimsmusslor. Garnera med dillkräm, löjrom, fänkål, örter, parmesanchips och palsternackschips. Skiva pilgrimsmusslorna och lägg dem i djupa tallrikar tillsammans med hummern
pilgrimsmusslor. Tillsätt örterna och smaka av med salt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det snabbt i olivolja i en kastrull och häll sedan i vinet
Ölprovning med korv, pilgrimsmusslor, rådjur och marängbakelse stod på menyn, gissa om vi var mätta och oerhört belåtna när vi rullade hem med tåget senare på natten
Blandade skaldjur – räkor, musslor, pilgrimsmusslor etc. Lägg i den avrunna pastan och vänd runt, häll upp i serveringsskål och servera direkt – eventuellt med lite nyklippta örter över och några tag på pepparkvarnen
Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Riv ner de skalade vitlöksklyftorna, blanda i örterna. Doppa pilgrimsmusslorna i mjöl, därefter ägg sedan ströbröd