Pilgrimsmussla skal recept

Pilgrimsmussla i sitt egna skal

Pilgrimsmussla i sitt egna skal

4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal. 4 msk smör4 tsk japansk soja4 tsk pressad limejuice2 tsk finhackad ingefärafinrivet citronskal till garnering1. Fördela alla ingredienser i skalen4. Ställ in de hela musslorna i 250 graders ugn i ca 4 minuter alt lägg dem på grillenNär dem är färdiga tag av överdelen av musslan och garnera med det rivna citronskalet. 4 personer 4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal
Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Pilgrimsmusslor i vitvinsås

2-3 pilgrimsmusslor utan skal. Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna
Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

300 g pilgrimsmussla smör salt. Sockersaltad gurka0,5 gurka 1 tsk strösocker 1 tsk citronsaft, färskpressad 0,5 citron, rivet skal 1 krm salt
Pilgrimsmusslor med het dressing

Pilgrimsmusslor med het dressing

Skala och skär potatis och palsternackor i bitar. Skär mot den platta skalsidan och lossa muskeln. Öppna musslan och skär loss musslan från den skålade skalet
Pilgrimsmussla med olivolja och knaprigt savoykål

Pilgrimsmussla med olivolja och knaprigt savoykål

Där fanns stora gröna musslor i skal, små styckfrysta blå musslor samt en och annan pilgrimsmussla. Vi lagade ju skaldjurspaella till nyår och hade därför en massa musslor över i frysen
Asiatiska pilgrimsmusslor med ananas

Asiatiska pilgrimsmusslor med ananas

saft och finrivet skal av en lime. saft och finrivet skal av en lime. Pilgrimsmusslor med ananas. Pilgrimsmusslor är bara så gott
Asiatisk pilgrimsmussla med ingefära

Asiatisk pilgrimsmussla med ingefära

Extra spad kan pressas ur delarna av musslan som inte skall användas. Lägg musslorna åt sidan och arrangera skåldelen av musslorna på en bakplåt, förslagsvis kan en lätt rullad boll av aluminiumfolie användas för att få skalen att ligga stadigt
Brynt pilgrimsmussla med grönsakssmör

Brynt pilgrimsmussla med grönsakssmör

Bästa sättet att servera pilgrimsmussla på tycker vi är nystekt i sitt skal. Lirka in kniven och skär loss musslan så nära den platta skalhalvan som möjligt
Pilgrimsmusslor med sting

Pilgrimsmusslor med sting

Skala och grovhacka räkorna. 200 g räkor med skal. 200 g räkor med skal. I samarbete med Vinston har jag skapat 4 olika tapas och samarbetet kommer att mynna ut i en receptfolder
Pilgrimsmusslor med räk- och musselsås

Pilgrimsmusslor med räk- och musselsås

Skaldjursfond. Tillsätt räkskal och timjan i stekpannan och låt fräsa några minuter. 1 kg räkor med skal, skalade och skal sparade. 1 rotsellerihuvud, skalad och skuren i bitar. Skaldjursfond50 g smör 1 msk rapsolja 2 bananscharlottenlökar, hackade 1 morot, hackad 4 stjälkar blekselleri, hackad 1 klyfta vitlök, tilltryckt med knivbladet 1 kg räkor med skal, skalade och skal sparade 5 dl torrt vitt vin 3 msk tomatpure 3 färska timjankvistar eller 0,5 tsk torkad timjan. Rotselleripuré 1 rotsellerihuvud, skalad och skuren i bitar 5 potatisar, mjölig sort, skuren i bitar 50 g smör, smält 1 dl grädde, uppvärmd Salt och peppar