4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal. 4 msk smör4 tsk japansk soja4 tsk pressad limejuice2 tsk finhackad ingefärafinrivet citronskal till garnering1. Fördela alla ingredienser i skalen4. Ställ in de hela musslorna i 250 graders ugn i ca 4 minuter alt lägg dem på grillenNär dem är färdiga tag av överdelen av musslan och garnera med det rivna citronskalet. 4 personer 4 färska pilgrimsmusslor i sitt skal
Skala och skär potatis och palsternackor i bitar. Skär mot den platta skalsidan och lossa muskeln. Öppna musslan och skär loss musslan från den skålade skalet
Där fanns stora gröna musslor i skal, små styckfrysta blå musslor samt en och annan pilgrimsmussla. Vi lagade ju skaldjurspaella till nyår och hade därför en massa musslor över i frysen
Extra spad kan pressas ur delarna av musslan som inte skall användas. Lägg musslorna åt sidan och arrangera skåldelen av musslorna på en bakplåt, förslagsvis kan en lätt rullad boll av aluminiumfolie användas för att få skalen att ligga stadigt
Blanda en citronett, skalet från citronen samt en del citronsaft och tre delar olivolja. Skala och koka potatis och palsternackor mjuka i lättsaltat vatten
Bästa sättet att servera pilgrimsmussla på tycker vi är nystekt i sitt skal. Lirka in kniven och skär loss musslan så nära den platta skalhalvan som möjligt
Skala och grovhacka räkorna. 200 g räkor med skal. 200 g räkor med skal. I samarbete med Vinston har jag skapat 4 olika tapas och samarbetet kommer att mynna ut i en receptfolder
Skaldjursfond. Tillsätt räkskal och timjan i stekpannan och låt fräsa några minuter. 1 kg räkor med skal, skalade och skal sparade. 1 rotsellerihuvud, skalad och skuren i bitar. Skaldjursfond50 g smör 1 msk rapsolja 2 bananscharlottenlökar, hackade 1 morot, hackad 4 stjälkar blekselleri, hackad 1 klyfta vitlök, tilltryckt med knivbladet 1 kg räkor med skal, skalade och skal sparade 5 dl torrt vitt vin 3 msk tomatpure 3 färska timjankvistar eller 0,5 tsk torkad timjan. Rotselleripuré 1 rotsellerihuvud, skalad och skuren i bitar 5 potatisar, mjölig sort, skuren i bitar 50 g smör, smält 1 dl grädde, uppvärmd Salt och peppar