Pilgrimsmussla getost recept

Nobelmiddag

Nobelmiddag

När man satte kniven i den getostiga pajen var innanmätet alldeles rött av rödbeta. Tartlett med getost och rödbeta samt marinerade pilgrimsmusslor och havskräftor med tryffelvinaigretteSmå pajformar kläddes med en deg och förgräddades i ugn
Alla Hjärtans Chokladmousse!

Alla Hjärtans Chokladmousse!

Förrätten blev en pankofriterad pilgrimsmussla med syrlig citronmajonnäs. Till det vita som jag ville ha till förrätten, stod det mellan getost och skaldjur
Smått och gott!

Smått och gott!

Blanda ihop philadelphian, getosten och äggulan. 100 g getost (chévre utan vitmögel). 100 g getost (chévre utan vitmögel)

2012 – en sammanfattning

Rödbetspiroger med getost, valnötter och honung. Solnedgångsutsikt från min balkong den 6 januari 2012

Restaurang - Matbaren (Michelin)

Som första rätt valde både Anne och HC deras kvällens tips som var stekt levain med norsk och svensk getost varav den norska var en brunost och Kevin valde hällstekt renhjärta som serverades med krasse, fänkål, senap och stekt råg
En fantastisk vistelse på Asia Spa

En fantastisk vistelse på Asia Spa

Halstrad pilgrimsmussla med sparris, rädisor, gräslöksemulsion och skinkchips. Lammytterfilé med ljummen potatis i getost och senapscréme, grillad sparris och rödvinssky
Pilgrimsmusslor med halstrade svartrötter och morötter

Pilgrimsmusslor med halstrade svartrötter och morötter

Champangen ställdes på kylning några timmar innan gästerna kom och när de anlänt var det dags att korka upp och plocka fram tilltugget som bestod av chokladdoppade jordgubbar, tapenad med soltorkade tomater och bröd med getost toppat med honung

Thörnströms kök

Nästa rätt bestod av halstrad pilgrimsmussla med syrlig blomkålscrème, brynt smör- och hasselnötsbuljong och små råstekta blomkålsbuketter

Födelsedagskalas i nya köket

Blandad grön sallad med päron, getost och brödkrotonger. ex Provencal, droppa över dressingen, lägg päronklyftor ovanpå, smula över getost, grovt hackade valnötskärnor och brödkrutonger

Sommardryck från The Wine Company.se

Sancerre är en klassiker bland franska vita vinerna från Loire-dalen och gifter sig gott med vegetariska rätter och även skaldjur, musslor, färsk getost och sparris