När man satte kniven i den getostiga pajen var innanmätet alldeles rött av rödbeta. Tartlett med getost och rödbeta samt marinerade pilgrimsmusslor och havskräftor med tryffelvinaigretteSmå pajformar kläddes med en deg och förgräddades i ugn
Förrätten blev en pankofriterad pilgrimsmussla med syrlig citronmajonnäs. Till det vita som jag ville ha till förrätten, stod det mellan getost och skaldjur
Vill man göra något mer spännande kan man istället testa denna potatiskaka med getost (det kommer vi göra själva till nyår, tillsammans med portvinssås, återkommer efteråt med recept
Som första rätt valde både Anne och HC deras kvällens tips som var stekt levain med norsk och svensk getost varav den norska var en brunost och Kevin valde hällstekt renhjärta som serverades med krasse, fänkål, senap och stekt råg
Halstrad pilgrimsmussla med sparris, rädisor, gräslöksemulsion och skinkchips. Lammytterfilé med ljummen potatis i getost och senapscréme, grillad sparris och rödvinssky
Champangen ställdes på kylning några timmar innan gästerna kom och när de anlänt var det dags att korka upp och plocka fram tilltugget som bestod av chokladdoppade jordgubbar, tapenad med soltorkade tomater och bröd med getost toppat med honung
Praktik hos Fredrik LagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna
Blandad grön sallad med päron, getost och brödkrotonger. ex Provencal, droppa över dressingen, lägg päronklyftor ovanpå, smula över getost, grovt hackade valnötskärnor och brödkrutonger
Sancerre är en klassiker bland franska vita vinerna från Loire-dalen och gifter sig gott med vegetariska rätter och även skaldjur, musslor, färsk getost och sparris