Pilgrimsmussla ärtor recept

Pilgrimsmusslor i curry med strimlade ärtor

Pilgrimsmusslor i curry med strimlade ärtor

Currysås, med sockerärtor och pilgrimsmusslor. Häll av vattnet och låt ärtorna vila. Ta fram de varma tallrikarna lägg en spegel med varm currysås, lägg på musslorna och ärtorna, dekorera med en myntakvist
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna. Om du rostar kokta kikärtor i en stekpanna och saltar lite så får du riktigt goda snacks
Pilgrimsmussla med ärtpuré och löjrom

Pilgrimsmussla med ärtpuré och löjrom

En riktig fining med pilgrimsmussla, ärtor, jordärtskocka och pepparrot. 2 dl ärtor. Koka den sedan tillsammans med ärtor, vattnet och fonden i 2 minuter. 2 dl ärtor
Grön ärtsoppa med pilgrimsmussla

Grön ärtsoppa med pilgrimsmussla

Stek pilgrimsmusslan precis innan servering. 500g frusna gröna ärtor. Tillsätt ärtorna och kok ytterligare 8-10 min. 500g frusna gröna ärtor
Grön mynta- och melonsoppa med pilgrimsmusslor

Grön mynta- och melonsoppa med pilgrimsmusslor

Ingredienser för 2Gurka 0,5 stGaliamelon 0,25 stGröna ärtor 0,5 dlLimejuice 1 mskMynta, mycket Olivolja 0,25 dlVitlök 1 liten klyftaIskuber 2Hot green jalapeño sås, några dropparPilgrimsmusslor 4 stRecept1
Dundergod festsås till skaljdur och pasta

Dundergod festsås till skaljdur och pasta

Hacka lök och koka upp med grönsaksbuljong, sherry och ärter. Lägg i smör i ärtkoket så att det smälter och sedan creme fraiche och persiljan

Gott nytt 2012!

Förrätten var hummer och halstrad pilgrimsmussla på citrussallad med en fluffig citrussyrlig dressing
Mat & Vin i fin harmoni

Mat & Vin i fin harmoni

Själva pilgrimsmusslan smakar inget speciellt som den är, utan det är tillbehören som styr vinvalet. Edamebönor (eller bondböner eller ärtor)
Nu vill vi ha mera grön, inte sant?

Nu vill vi ha mera grön, inte sant?

Lägg i de frysta ärtorna och häll på buljongen. 600 g frysta ärtor1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade7 dl grönsaksbuljong2 dl matyoghurt alt. 600 g frysta ärtor
Från gröna gelégrisar till Årets Kock!

Från gröna gelégrisar till Årets Kock!

Vissa grönsaker som broccoli och ärtor bör äta så färsk som möjligt och långa transporter förstör vissa av näringsämnena, därför är det vissa gånger bättre att köpa från frysdisken då de fryses direkt efter skörd än några som haft lång transportsträcka