du kan lätt skippa kycklingen och din pilaff blir vegetarisk. Vänd runt de gröna bladen i pilaffen. Servera pilaffen med några spenat- och persiljeblad som dekoration
Pilaff och rödkål. Igår blev det en ännu senare lunch än idag. Efter skolan hade hungern gått över så när jag hade handlat på vägen hem hade jag de perfekta ingredienserna för en snabb måltid
Pilaff är turkiska och är en orientalisk, starkt kryddad risrätt med finskuret kött. Pilaffris bryns först tillsammans med lök och kokas sedan färdigt i buljong
Servera på ris, gärna en pilaff. Skölj halv-ärterna och koka upp i vatten med en tsk salt i. (kokar du utan salt blir ärterna bara mos, och det är inte meningen) Ärterna ska koka ca 20 minuter
Köfte & Pilaff. Tja eller bara Emmis. Har precis släppt av skruttan som är påväg till Arlanda och ska åka utomlands utan mamma för första gången, (grinade som en tok i bilen påväg hem igen…) blir säkert kul att få umgås lite med farmor och farfar och alla kusiner i Azerbajdzjan
tillsammans med en röd pilaff. Det enda man egentligen behöver tänka på när man värmer räkor är tillagningstiden, för lång tillagningstid och räkan riskerar att bli seg, i övrigt så bör man tillåta fantasin ha fritt spelrum