Piggvar recept

Piggvar i ugn

Piggvar i ugn

2-3 kg hel urtagen piggvar. Sätt ugnen på 100 grader. Torka fisken och lägg den på smörpapper eller folie i en långpanna och sätt in i ugnen
Piggvar med sandefjordsås

Piggvar med sandefjordsås

Salta piggvarsfiléerna och rulla ihop dem, lägg dem i en fast ugnsform och häll på vinet så det täcker botten
Piggvar med skirat smör och pepparrot

Piggvar med skirat smör och pepparrot

Piggvar med skirat smör och pepparrot var ingen favorit när jag var yngre, jag tyckte att det mest bara smakade pepparrot och var inget som jag längtade efter
Piggvar med svamp och gräslök

Piggvar med svamp och gräslök

Naturell piggvar med stekta champinjoner, smörslungade nypotatisar och finhackad gräslök. 1,5 kilo piggvar (hel och urtagen). 1,5 kilo piggvar (hel och urtagen)
Leifs piggvar

Leifs piggvar

Filea en piggvar så du får ut två fina filéer. Lägg piggvarsfiléerna i en ordentligt smörad ugnssäker form
Piggvar Barigoule

Piggvar Barigoule

Piggvar. Hetta upp en stekpanna, lite olja, salta och peppra piggvarsfiléerna. 700 g piggvarsfilé. Skär av toppen på skockorna, och plocka de nedre hårda bladen
Helbakad piggvar med pepparrot

Helbakad piggvar med pepparrot

1 hel piggvar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel piggvar 50 g pepparrot 1 citron 200 g Arla® Svenskt Smör hackad färsk dill salt
Ugnsbakad piggvar

Ugnsbakad piggvar

2 st piggvar. Klipp bort gälarna på fiskarna. Gnid in fiskarna med salt och skölj sedan av dem. Torka av fiskarna