genast på soja, ostronsås, hoisinsås, olja och vattnet. För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. Krydda med salt, teriyakisås, soja, colorit (för färgens skull), red curry paste (efter behov) och sweet chilisås
Lägg den i en ugnsfast stekgryta. Häll över matolja, soja och salt. 1–2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött. 11 msk soja. 11–2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött matolja till stekning 1-2 dl färdig barbequesås (valfri) 1 dl rött vin 1-2 gula lökar, grovhackade 2 vitlöksklyftor, krossade salt och svartpeppar. 1Rostad potatis16 medelstora potatisar med skal 3 msk matolja 1 msk soja salt efter smak coleslaw 0,5 vitkålshuvud 1 stor morot 1 dl majonnäs (helst hemgjord, annars din favoritsort) 1 dl gräddfil eller crème fraiche 1 tsk hel grovstött spiskummin Salt, strösocker och svartpeppar efter smak. Ställ in grytan långt ner i ugnen och låt den stå i 6–8 timmar eller tills köttet går att dra isär med ett par gafflar
Rör ned dem i grytan och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter
Rör ned dem i grytan och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter
Tidigare ikväll åt vi en jättegod köttgryta gjord på grytbitar av picnicbog (gris). Soja. Fördelen med att göra köttgryta på griskött är att köttet inte behöver koka lika länge för att det ska bli mört
Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Idealmjöl eller Maizena till önskad konsistens
Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs köttet och krydda med salt och svartpeppar. Kärna ur och tärna äpplena och ha i grytan tillsammans med persiljan
Blanda samman det med sojan och chilipulver. Låt grytan koka på svag värme under lock ca 10–15 minuter. Rör ner det i grytan och låt allt puttra ytterligare ca 5 minuter. 500 g färsk skinka eller picnicbog. 2 msk kinesisk soja