Tillsätt sockerärter och äpple. Ciderbräserad skinkgryta600 g färsk skinkstek, picnicbog eller liknande2 msk sojaolja att steka i 1 msk paprikapulver1 rödlök i klyftor1 squash i skivor3 msk färsk ingefära, riven1 msk äppelvinäger2 dl äppelcider2 dl vatten1,5 msk kycklingfond1 tsk saltnymalen svartpeppar200 g sockerärter1 syrligt äpple, i smala klyftorPutsa köttet och skär det i strimlor. 1 syrligt äpple
4 500 g picnicbog eller skinkstek 1 gul lök 5 cm ingefära 2 dl äppeljuice (drickfärdig) 1/2 dl soja 1 tsk curry 2 vitlöksklyftor 2 äpplen 8 katrinplommon peppar majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skär under tiden äpplena i fina skivor. 500 g picnicbog. 2-3 äpplen. Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick smör och tillsätt sedan purjon
Kärna ur och tärna äpplena och ha i grytan tillsammans med persiljan. Fläskstroganoff med äpple och jordnötter (8 port). 1400 g fläskkött (jag blandade benfri fläskkotlett och picnicbog). 2 syrliga äpplen. 2 syrliga äpplen
Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena i kvartar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med lök och äpplen i botten av en ugnssäker form
Karré, skinkstek och picnicbog är billiga köttdelar av gris som du med fördel kan marinera till grillat, steka hel i ugn (som en stek och använda överblivet till pytt i panna eller pålägg)