6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 Picklad rödlök 1/2 dl ättika (12 %) 1/2 dl strösocker 1 dl vatten 1 krm salt 2 rödlökar Sallad 800 g delikatesspotatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 äpple 2 röda spetspaprikor 1 röd chili 2 msk olja eller smör & rapsolja salt svartpeppar 1 dl majonnäs saften av 1 lime färska örter 4 - 8 grillkorvar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong
Skär äpplena i tärningar, men spara ett halvt äpple till garnering. 2 syrliga äpplen. Byt ut äpplen och purjolök mot en burk krossad ananas, ca 300 g. 2 syrliga äpplen
en bit varmrökt lax och toppa med den picklade rödlöken. Jag bjöd på denna förrätt i helgen. som gick. Det blev väldigt god så jag lägger ut den här på begäran
Jag tröttnar aldrig på fredagstacos. Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen