Picklad vitkål recept

Carnitas med mangosalsa och picklad vitkål

Carnitas med mangosalsa och picklad vitkål

Snabbpickladvitkål. Vitkålen la jag dit själv och den gjorde verkligen sitt. 500 gram vitkål. Skär vitkålen ganska fint (behöver till fördel inte vara riven) i cirka 2-3 mm tjocka bitar. 500 gram vitkål
Picklad blast

Picklad blast

Hyvla eller strimla vitkålet tunt. 200g vitkål. 1 knippe morotsblast (ca 70-100g). 1 knippe rädiseblast (ca 70-100g)
Superbt god coleslaw med D'Elidas, sesam, koriander och picklade grönsaker!

Superbt god coleslaw med D'Elidas, sesam, koriander och picklade grönsaker!

De picklade grönsakerna kan givetvis avnjutas utan att läggas i slawsåsen. CRUNCHY PICKLED SLAW WITH SESAME2 morötter, tunt skivade i stavar750 g vitkål, tunt skivad3 tsk salt6 tsk socker6 msk vitvinsvinäger2 dl vattenSLAW SAUCE2 dl majonäs1 dl rostade sesamfrön1 kruka koriander, grovhackad1 msk hackad ingefära1-2 msk D'Elidas (eller stark senap och färsk chili)ev. 750 g vitkål
Halloumiburgare med avokado, picklad rödlök och coleslaw

Halloumiburgare med avokado, picklad rödlök och coleslaw

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Halloumiburgare 400 gram halloumi 1 msk olivolja 200 gram hamburgerbröd , 4 st 2 st avokado 0,25 st romansallad , motsvarande 4 st salladsblad Picklad rödlök 1 st rödlök(ar) 1,5 dl vatten 0,5 dl ättiksprit 0,5 dl strösocker 1 krm salt Dressing 80 gram soltorkade tomater , ca 8 st 62,5 gram salladslök(ar) , ca ett halvt knippe 1 dl crème fraiche 2 krm chiliflakes 1 krm salt Coleslaw 300 gram vitkål 200 gram morötter 0,5 st citron(er) 1 tsk honung 1 tsk vit balsamvinäger 1 dl crème fraiche 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Pulled Pork på Vildsvin

Pulled Pork på Vildsvin

Till detta serverade jag, cole slaw, guacamole, majs, gräddfil, picklad rödlök och gräddfil. Picklad rödlök

Stora inläggningsdagen!

(Picklade grönsaker). Syrad vitkål och morötter. Strimla vitkålen fin och riv morötterna. Syrad vitkål och morötter
Yakisoba med sidfläsk och shiitake

Yakisoba med sidfläsk och shiitake

1 stor klyfta vitkål. 2 msk picklad ingefära. 250 g äggnudlar 400 g färskt eller rimmat sidfläsk (inte rökt) 1 stor klyfta vitkål 2 klyftor vitlök 100 g shiitake 1 morot 4 salladslökar neutral rapsolja, till stekning 2 tsk finhackad färsk ingefära 2 msk picklad ingefära
Pulled Pork med goda tillbehör

Pulled Pork med goda tillbehör

Picklad rödlök. Finstrimla vitkålen, lägg den i en bunke, strö salt över och rör om. Kläm ur så mycket vätska som möjligt ur vitkålen, blanda med de rivna rotsakerna
Yakisoba

Yakisoba

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram äggnudlar 400 gram sidfläsk 0,25 st vitkål , en stor klyfta 2 klyfta(or) vitlök 100 gram shiitakesvamp(ar) , el. kastanjechampinjoner 1 st morot 4 st salladslök(ar) 0 rapsolja , neutral, till stekning 2 tsk färsk ingefära , finhackad 2 msk picklad ingefära Sås 3 msk japansk soja 3 msk worcestershiresås 2 msk strösocker 3 msk ketchup Köp receptet
Grymt goda falafel

Grymt goda falafel

Här är ett fat med inlagd vitkål, picklade majrovor, saltgurka, skivad chili och rödlök. Hemmagjorda falafel är något av det godaste som finns, älskar att göra mina egna
Mexikanska böntacos

Mexikanska böntacos

Fyll dina taco tubs med sallad, bönröra, paprikatärningar, picklad kål och guacamole. 250 g Vitkål. 1. Kål
Koll på – Kålpudding!

Koll på – Kålpudding!

Jag tycker vitkål är en av våra bästa grönsaker. Just nu är vitkålen kanon. Prova också den ännu finare spetskålen…en lyxig version av vitkålen
Högrevschili

Högrevschili

Tilltänkta tillbehör blir guacamole, lime, koriander, vitkål och picklad rödlök. Långkokssöndag med högrevschili i Crock-Potten