Piccata milanese ägg recept

Piccata Milanese

Piccata Milanese

Vänd skivorna först i mjöl och sedan i blandning av uppvispat ägg och riven parmesanost. Servera piccatan med tomatsås, kokt ris och ruccolasallad
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Vispa ihop ägg och parmesanosten. Vänd i äggsmeten och stek i rikligt med olja i varm stekpanna. 3 ägg. Torka schnitzlarna med lite
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. Gör så här
Piccata milanese

Piccata milanese

Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. 1 ägg. Antal portioner 1 st 2 st 4 st 6 st 8 st Välj 500 g färsk skinka 1 ägg 1½ dl Arla Köket® riven ost mager ½ dl ströbröd ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör Tomatsås
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Kalv600 g kalvytterfilé vetemjöl ägg skorpsmulor smör rapsolja parmesanost. Kalv600 g kalvytterfilé vetemjöl ägg skorpsmulor smör rapsolja parmesanost
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Doppa dem sedan i ägg och parmesanblandning och stek dem ett par minuter på varje sida, tills de fått vacker färg
Piccata Milanese med fläskfilé

Piccata Milanese med fläskfilé

Lägg dem på en skärbräda och platta till dem med en biffplattare eller en tjockbottnad kastrull till tunna biffar
Idag blir det Piccata milanese!

Idag blir det Piccata milanese!

Lägg gärna ett lock på då tomatsås har en tendens att stänk över spisen annars. Servera Piccatamilanese med tomatsås och tillbehör
Kyckling piccata

Kyckling piccata

Ni kanske har hört talas om eller ätit piccatamilanese, som är parmesanpanerad kalvfilé. Vänd dem i vetemjölet, sedan i ägg och till sist i den rivna osten
Schnitzel med grönt blomkålsmos

Schnitzel med grönt blomkålsmos

En favorit då liksom nu var PiccataMilanese som vi ofta gjorde på fläskkarré, här hittar du en som jag gjorde häromåret på fiskfilé

Piccata milanese

Doppa först köttskivorna i det uppvispade ägget och sen i ostblandningen. Som den hängivna hustru jag är , vill jag ju laga den mat min make vill ha/prova… Sagt och gjort, den första piccatamilanese´n blev till i det Thörnbladska hemmet
Piccata Milanese på kyckling

Piccata Milanese på kyckling

Lägg filéerna först i det uppvispade ägget sen i ströbrödsblandningen. 2 ägg (vispade). Banka ut kycklingfileerna mellan två plastfolie så de blir platta och stora
Piccata Milanese på kyckling

Piccata Milanese på kyckling

Ojoj, kryss i taket - jag skriver ett inlägg. Jag har länge varit sugen på att göra rätten PiccataMilanese, alltså parmesanpanerad schnitzel
Piccata Milanese på majskyckling

Piccata Milanese på majskyckling

Vispa ihop ägg och parmesanost i en skål. Doppa dem sedan i ägg/parmesan-blandningen och stek dem gyllenbruna i smör,
Piccata milanese

Piccata milanese

Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. 1 st ägg