Phở – Vietnamesisknudelsoppa. Här serveras autentiska vietnamesiska maträtter från Vietnams tre distinkta kök, det norra, det centrala och det södra köket
Ett halvhjärtat försök till att göra en vietnamesisk "pho". Ska även passa på att göra en efterlysning, tips på var man kan äta en bra "pho" i Stockholm tas tacksamt emot
Detta är en klassisk vietnamesisk street-food som jag smakade för första gången på ett vietnamesiskt ställe här i Göteborg och tänkte genast att detta måste jag lära mig laga
Det är en liten vietnamesisk restaurang belägen vid Odinsplatsen. Själva rätten phở beskrivs som Vietnams nationalrätt – en nudelsoppa i en buljong som har sjudits i tolv timmar
Pho är en vietnamesisknudelsoppa, oftast serveras med kött (pho bo) eller kyckling. I Japan finns det många vietnamesiska restauranger och särskilt unga kvinnor gillar pho
Så först ut var denna Pho som är en vietnamesisk rätt. Pho2 port50 g citrongräs3 msk färsk ingefära2 vitlöksklyftor300 g strimlad kycklinglårfilé4½ dl vatten1½ msk fisksås3/4 tärning kycklingbuljong½ msk socker3/4 msk japansk soja2 krm chiliflakes1 pak Choi1 röd paprika1 schalottenlök½ förpackning risnudlarolja1
Den rätt jag ger mig på här är det som en del menar är nationalrätten i Vietnam – Pho. Det jag väntat länge på ,men som kanske kommer snart, är genomslaget av det vietnamesiska köket i Sverige