Då byter du förstås också ut smöret och mjölken mot något mjölkfritt alternativ. När en av döttrarna fyllde år tidigare i år så bjöd hon på långpannerutor med Philadelphiaost, ett recept som tydligen cirkulerat en del i bakbloggsvärlden
Ingredienser för 4 personer300 g morötter, ca 4-5 st1 st gul lök300 g färsk spenat (eller fryst)4 st kycklingfiléerSaltSvartpeppar200 g philadelphiaost, naturell4 dl grädde1,5 dl kycklingfond (1 hönsbuljong + 1,5 dl vatten)SaltSvartpepparGör så härStrimla moroten och hacka löken fint. Bred ut ett tunt lager med philadelphiaost, ca 100 g. Fräs rullarna försiktigt i smör, ca 8-10 minuter. 200 g philadelphiaost
Sist jag bakade saffransbullar hittade jag ett paket philadelphiaost i kylskåpet och istället för att fylla bullarna med bara apelsin och smör som jag brukar göra blandade jag i cream cheese som jag blandade med smör, apelsinsaft och apelsinskal
Smält smöret. Jag bakade en kladdkaka med philadelphiaost och mörk choklad. Vänd ner det smälta smöret. I kylskåpet på jobbet hittade jag lite Philadelphiaost, så den fick agera fyllning
Blanda mjöl & bakpulver i en skål & sedan skitar du ner det i smöret & blanda till en jämn smet. 150 gram smör. Sätt ugnen på 150 grader- Smält smöret i en kastrull, rör ner choklad & kakao. 150 gram smör
Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek brödet på en sida, ta upp på skärbräda och bred på philadelphiaost på den stekta sidan, salta lite och lägg på rökt skinka