Petit choux fyllning recept

Petit choux med olika fyllningar

Petit choux med olika fyllningar

Skär/klipp av toppen på petitchouxerna. Fyll hälften av petitchouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar
Petit chouxer med två fyllningar

Petit chouxer med två fyllningar

Efter en del funderande föll valet på petitchouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare. Jag gjorde två olika röror som jag fyllde petitchouxerna med och på ett enkelt sätt hade jag två olika tilltugg, så lika men ändå så olika
Petit choux med skaldjursröra

Petit choux med skaldjursröra

Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen. 1ca 75 g sik- eller löjromPetitchoux
Petit choux med ädelost

Petit choux med ädelost

Baka petitchoux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Petit choux med hallonmousse

Petit choux med hallonmousse

Klipp upp petitchouxerna och spritsa in en klick av fyllningen precis innan serveringen. Fyllning. Det är viktigt för att petitchouxerna ska höja sig vid gräddningen
Petit choux med hallonmousse

Petit choux med hallonmousse

Klipp upp petitchouxerna och spritsa in en klick av fyllningen precis innan serveringen. Det är viktigt för att petitchouxerna ska höja sig vid gräddningen
Juliga Petit Choux

Juliga Petit Choux

Fyll en spritspåse med fyllningen och kör in påsen lite lätt i en chouxboll och fyll det luftiga hålrummet med den smaksatta gräddblandningen
Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Fyllningen spritsas sedan in i petitchouxerna underifrån. Fyllningen och monteringen gör jag själv. Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Petit choux!

Petit choux!

Gör fyllningarna. Har för första gången gjort PetitChouxer. Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper
PETIT CHOUX och flädercurd

PETIT CHOUX och flädercurd

Igår bakades de petitchoux på hela Sverige bakar och då blev jag sugen att testa. se fyllning gjorde jag en flädercurd, lemoncurd men med 3 delar koncentrerad flädersaft istället för citronsaft och en del citronsaft
Petit choux

Petit choux

Den här gången fyllde jag dem med salt fyllning, nämligen mögelostkräm vilket jag älskar. Petitchoux är något jag alltid tyckt om, men som jag faktiskt aldrig testat att göra själv
Petit choux med löjrom och räkor.

Petit choux med löjrom och räkor.

Låt sedan svalna på galler medan du förbereder fyllningen. Ställ ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt
Petit choux med Sikrom

Petit choux med Sikrom

Dela Petitchouxerna och lägg i fyllningen. Fyllning. Då ska du bjuda dem på magnifika Petitchouxer som fylls med antingen matigt innehåll eller efterrättsinnehåll, väldigt fiffigt att man kan ha dom till antingen eller
Petit choux med mangogrädde

Petit choux med mangogrädde

Fyllning. Petitchoux. Klipp upp petitchouxerna i ena sidan och fyll dem med mangogrädden. De fyllda petitchouxerna går att frysa
Petit chouxrulle med räkfyllning

Petit chouxrulle med räkfyllning

Petitchoux. Fyllning. Petitchoux. Fyllning. Petitchoux. Recept på en annan fyllning – med matjessil. (8 portioner)