Petit chouer recept

Petit Chouer

Petit Chouer

Det ryktas i alla fall att det ska bakas petit-chouer i kvällens program. Det bästa med petit-chouer är väl att man kan fylla dem med precis vad man vill och är sugen på
Eclairs eller Petit chouer

Eclairs eller Petit chouer

När jag var liten brukade min mamma baka petitchouer som vi kallade dem då. Nu tror jag man mer kallar dem eclairs
Gott nytt år!

Gott nytt år!

Gott nytt år på er =). Min nyårsafton spenderades med de två som jag älskar mest

Petit Chouer

Recept. Sanne Erlandsson. mån, 2013-09-30 22. 05. 40min. (1). Sätt ugnen på 200 graderKoka upp vattnet med smörTillsätt mjölet och vispa tills degen släpper kanten på kastrullen, inte längre för då kan de bli platta när man grädda demVispa i äggen ett i taget och vipa tills du har en slät smetSpritsa eller klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen ca 20 minLåt svalna och fyll sedan med valfria bär eller frukt och grädde

Ljuvligt rosa petit chou-tårta

Petitchouer. Skär eller klipp av locket på varje petit chou. Ta fram ett fat och bygg en pyramid av de fyllda petitchouerna
Éclairer med glass!

Éclairer med glass!

Jag har fått ett väldigt starkt begär efter éclairer och petitchouer och jag tror det beror på Hela Sverige Bakar

Petit chouer

Upprepa med resten av de stora petitchouerna och bygg uppåt, till cirka hälften på struten. Stick ett hål med en vass kniv i sidan av varje petit chou så att ångan kan pysa ut

Petit chouer med lingongrädde

Låt petit-chouerna svalna. Bered petit-chou-mixen enligt anvisningar på förpackningen. Klipp av ett litet lock på varje petit-chou

Munsbitar med avokadokräm

Petitchouer. Spritsa ner krämen i tomaterna och petitchouerna och bred resten på pumpernickelskivorna