Pestofisk recept

Pestofisk i ugn

Pestofisk i ugn

Jag håller på och rensar frysen och hade en påse med rödspättor från provköket som behövde tas om hand
Pestofisk med pumpa & palsternackspuré

Pestofisk med pumpa & palsternackspuré

Enkla fiskrätter. Goda, hälsosamma, fräscha. Åh, vad jag älskar dem. Jag gillar verkligen fisk. Det är en råvara som växt i mina ögon de senaste åren
Minestrone med pestofisk

Minestrone med pestofisk

Häll upp soppan i tallrikar och lägg en bit pestofisk i varje sopptallrik. Minsterone med pestofisk, 4 pers. Minsterone med pestofisk, 4 pers
Kolja med pesto & tomat

Kolja med pesto & tomat

Idén till pestofisk kommer från den norska bloggen kokeboka. Pesto funkar fantastiskt bra tillsammans med fisk
Fuskpesto på rucola

Fuskpesto på rucola

Förutom pastasalladen så gjorde jag även pestofisk i ugn (recept kommer) och om ni inte har prövat pestopotatis än
Pestofisk

Pestofisk

Fick ett recept av en god vän för ett tag sen och sen föll det i glömska. Nu får det komma lite oftare för väldigt gott, snabbt och enkelt
Pangasius, pesto och tomat

Pangasius, pesto och tomat

Pestofisk med tomat4p4 pangasiusfiléersalt och vitpeppar1 dl krossade tomater2 skivade tomater10 cm skivad purjolök1,5 dl pestoLägg krossade tomater, skivade tomater och purjolök i botten på en ugnsform

Hälleflundra med pestotäcke och bönsallad

Servera pestofisken med bönsalladen. 1. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. 2. Montera kniven i matberedartillsatsen på din köksmaskin och mixa basilikablad, de rostade pinjenötterna, osten och olivoljan till en slät massa

Fisk i ugn.

Men vissa saker gillas inte härhemma och peston som skulle ha smaksatt denna rätt (Vårgrön pestofisk) gillar inte jag

Pestofisk

Det här är ett recept som vi har gjort många gånger men inte bloggat om. Det kanske låter som om det är mycket fisk men kom ihåg att Rödspätta är en väldigt smal fisk som inte mättar så mycket

Pestofisk

Ps. när kärntemperaturen är ca 52ºC är fisken färdig. ds

Hälleflundra

Servera pestofisken med bönsalladen. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Montera kniven i matberedartillsatsen på din köksmaskin och mixa basilikablad, de rostade pinjenötterna, osten och olivoljan till en slät massa

Pestofyllda fiskfiléer

På bilderna här har jag serverat pestofisken med balsamicostekta coctailtomater med ruccola. Det här otroligt enkla men festliga fiskreceptet lagar jag gärna som lätt bjudmat