I den här peston är det gott att använda persilja istället för basilika. Röd pesto, med tomat som bas, är fantastiskt gott både till pasta och som tillbehör till olika kötträtter
Spara toppskotten på basilikan och hacka resten av bladen grovt. Avsluta med basilikakvistarna. Blanda cremefraiche och pestorosso till fyllning 2 och bred ut den. 1 dl pestorosso. 1 kruka(or) basilika
Tomatpesto. Min pesto blir inte lika salt som den man köper färdig, så om så önskas kanske man tillsätter salt då man (självklart) till sist smakar av den ljuvliga röda pastan
Den hette ”Pestorosso con pomodori secchi” (’röd pesto med torkade tomater’) och. Sen må ligurierna vara hur stolta de vill över sina traditioner, men med basilikan på Ica blir det också god pesto
Spara toppskotten på basilikan och hacka resten av bladen grovt. Avsluta med basilikakvistarna. Blanda cremefraiche och pestorosso till fyllning 2 och bred ut den. 1 dl PestoRosso. 1 kruka(or) basilika