Blanda såsen med pastan i en serveringsskål, dekorera med basilikablad och pinjenötter. Skölj tomaterna, ta bort kärnhus och fäste, lägg i matberedaren, sen lägger man i basilika, pinjenötter, vitlök, riven parmesanost, ricotta och olja
Köp inte färdig pesto, det smakar inte samma. Då vi är lite känsliga för rå vitlök i familjen så rostar jag den först, det adderar fem minuter men det görs ju under pastakokandet
Jag har inte testat det själv, men tycker att det låter som en superidé om man vill ha en lite annorlunda smak på peston, eller om man vill dryga ut de dyra pinjenötterna
Jag insåg när jag lagade den här rätten igår att jag har väldigt många olika pastapesto recept på bloggen, men faktiskt inte ett enda enkelt rakt upp och ner helt enkelt bra veganskt pastapestorecept
Pasta och Pizza ⁄ ReceptPasta med pesto och chilimarinerade räkor. I lördags var det olika bud på vilken middag vi skulle äta men gemensamt för rätterna var pasta
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Häll upp pastan i djupa tallrikar, lägg på några skivor lax och strö över pinjenötter. Jag hade nästan glömt hur en god pasta med pesto verkligen smakar, fantastiskt
I en matbereddare lägger man i basilikan, persilia, vitlök, pinjenötter (om du orkar så kan du rösta dem, det gör skilnad), riven parmesan, gourmet salt (inte mycket då parmesanen är rätt så saltat) & svart peppar