4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Blanda såsen med pastan i en serveringsskål, dekorera med basilikablad och pinjenötter. Skölj tomaterna, ta bort kärnhus och fäste, lägg i matberedaren, sen lägger man i basilika, pinjenötter, vitlök, riven parmesanost, ricotta och olja
* Skiva vitlöken* I en liten kastrull, värm lite av olivoljan på medelhög värme och fräs vitlöken tills den är lätt gyllene (klarar ni rå vitlök så kan ni pressa den direkt i och skippa detta moment)* Blanda detta med basilika, resten av olivoljan och nötterna
4 500 g sötpotatis 1 1/2 msk olivolja 1/2 tsk chiliflakes 1 1/2 krm salt 200 g halloumiost 2 msk rapsolja 250 g valfri pasta 1 dl röd pesto 1 dl matyoghurt 65 g ruccola 1 kruka färsk basilika 1/2 dl rostade nötter eller frön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad PestoBasilika 25 % rabatt ICA 185 g Mer info Ladda kupong
- kruka thai basilika (går lika bra med vanlig också). Här är ett recept på en snabb pestopasta perfekt för dagar när man inte orkar stå vid spisen, men är inte sugen på hämtmat heller
Plocka bladen från basilikan och banka sönder dem i morteln tillsammans med vitlöken. Jag insåg när jag lagade den här rätten igår att jag har väldigt många olika pastapesto recept på bloggen, men faktiskt inte ett enda enkelt rakt upp och ner helt enkelt bra veganskt pastapestorecept