Perstorps ättika recept

23 Spara
Löksås

Löksås

några droppar Perstorps ättika. Smaka av med några droppar ättika, en nypa socker samt salt och peppar
34 Spara
Godaste pizzasalladen är så god!

Godaste pizzasalladen är så god!

2-3 korkar Perstorps ättika. 2-3 korkar Perstorps ättika. Hoppas verkligen att ni alla fått njuta av en precis lika underbar höstdag som vi här nere gjort, sol från blåaste himmel och en sån där krispig hög luft som man nästan kan ta på
28 Spara
Pressgurka

Pressgurka

Ös på ättikan, sockret och persiljan. 2 msk Perstorps ättikssyra. Skiva slanggurkan i mycket tunna skivor, gärna i en matberedare
23 Spara
Löksås

Löksås

några droppar Perstorps ättika. Smaka av med några droppar ättika, en nypa socker samt salt och peppar
22 Spara
Sill i dill

Sill i dill

i havet, i ättika och i brännvin. Det sägs att ättikan, Perstorps 24%, sockret från de skånska betorna och de vanligaste kryddorna i den skånska husmanskosten bildar en perfekt treenighet i denna inläggning. 1 dl Perstorps ättika. 1 dl Perstorps ättika
15 Spara
Sarma

Sarma

Fyll en gryta med vatten, och häll i ättikan, lägg därefter i surkålshuvudet. 1 flaska Perstorp ättika
9 Spara
Enkel pressgurka, av 1st gurka!

Enkel pressgurka, av 1st gurka!

2 msk perstorps ättika (24%). 2 msk perstorps ättika (24%). Till kvällens söndagsmiddag (recept kommer) som jag fick laga i mitt ”nya” fina kök så gjordes de pressgurka
4 Spara
Kryddpicklad rödlök

Kryddpicklad rödlök

Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, lägg i kryddorna och tillsätt fond. 5 dl ättikslag, Perstorps 24%
3 Spara
Dillkött

Dillkött

Som skåning så funkar inget annat än Perstorpsättika. Häll i dillreduktionen (ta så mycket du vill, jag brukar ta allt), smaka av med salt och peppar och eventuellt mer ättika
3 Spara
Kokt sill

Kokt sill

1 grad (4 msk) Perstorps ättika (24%). Skölj sillen väl. Salta lätt på köttsidan, lägg på en dillkvist. Rulla ihop sillen och lägg den tätt i en kastrull
2 Spara
Syltade champinjoner

Syltade champinjoner

Koka upp ättika, socker, vatten, fond, lagerblad och svartpeppar. 0,75 dl ättikslag, Perstorps 24%. Gör så här
2 Spara
Pizzasallad....

Pizzasallad....

Men numera har jag övergått till ättika och rapsolja, vilket gör salladen såååååå otroligt mycket godare
1 Spara
Ägg Benedict

Ägg Benedict

Koka upp vatten med ättika och låt sedan sjuda. 1 msk ättika, Perstorps 24%. Gör så här. Pochera ägg. Koka upp vatten med ättika och låt sedan sjuda
0 Spara
Pumpad anka

Pumpad anka

Blanda ankfettet från stekpannan med fintärnad ingefära, honung, soja och ättika. 1 msk ättika, 24% Perstorps
0 Spara
Kunde inte hålla mig längre!

Kunde inte hålla mig längre!

Blanda socker, vatten och ättika. 3-4 kapsyler ättika, gärna Perstorps. Ja jag vet att det inte är midsommar ännu
48 Spara
Brantevikssill

Brantevikssill

Den bör givetvis skapas med ättika från Perstorp och socker från de skånska betfälten. ½ dl ättika. Lag½ dl ättika3 dl vatten0,25 dl saltIngredienser500 gram färska sillfiléer1 gul lök1 rödlök1 lagerblad1½ msk citronpeppar2 msk krossad kryddpeppar1 msk krossad vitpepparEtt knippe färsk dill2½ dl socker1
29 Spara
Gammelmormors godaste ättiksgurkor

Gammelmormors godaste ättiksgurkor

Koka upp vatten, socker och ättika. 4 Grader Perstorps ättika. 4 Grader Perstorps ättika. Här kommer ett recept på världens godaste ättiksgurkor
24 Spara
Pizza calzone – hemmagjord!

Pizza calzone – hemmagjord!

2-3 korkar ättika (Perstorps ättika). Äntligen fredag. T. G. I. F (thank god it´s friday). Superduperskönt med helg
21 Spara
Dansk rödkål

Dansk rödkål

1 litet rödkålshuvud, ca 1,5-2kg1-2msk Smör4-5 Skalade, urkärnade äpplen1 Skruvkork Perstorps Ättika½dl Svart vinbärssaftSaltVitpeppar1 tsk StrösockerStrimla kålen fint och hacka ner äpplena i små tärningar
4 Spara
Kryddpicklad rödlök

Kryddpicklad rödlök

Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull, lägg i kryddorna och tillsätt fond. 5 dl ättikslag, Perstorps 24%
2 Spara
Syltade champinjoner

Syltade champinjoner

Koka upp ättika, socker, vatten, fond, lagerblad och svartpeppar. 0,75 dl ättikslag, Perstorps 24%. Gör så här