Perstorps ättika recept

28 Spara
Pressgurka

Pressgurka

Ös på ättikan, sockret och persiljan. 2 msk Perstorps ättikssyra. Skiva slanggurkan i mycket tunna skivor, gärna i en matberedare
23 Spara
Sill i dill

Sill i dill

i havet, i ättika och i brännvin. Det sägs att ättikan, Perstorps 24%, sockret från de skånska betorna och de vanligaste kryddorna i den skånska husmanskosten bildar en perfekt treenighet i denna inläggning. 1 dl Perstorps ättika. 1 dl Perstorps ättika
16 Spara
Sarma

Sarma

Fyll en gryta med vatten, och häll i ättikan, lägg därefter i surkålshuvudet. 1 flaska Perstorp ättika
3 Spara
Dillkött

Dillkött

Som skåning så funkar inget annat än Perstorpsättika. Häll i dillreduktionen (ta så mycket du vill, jag brukar ta allt), smaka av med salt och peppar och eventuellt mer ättika
3 Spara
Kokt sill

Kokt sill

1 grad (4 msk) Perstorps ättika (24%). Skölj sillen väl. Salta lätt på köttsidan, lägg på en dillkvist. Rulla ihop sillen och lägg den tätt i en kastrull
48 Spara
Brantevikssill

Brantevikssill

Den bör givetvis skapas med ättika från Perstorp och socker från de skånska betfälten. ½ dl ättika. Lag½ dl ättika3 dl vatten0,25 dl saltIngredienser500 gram färska sillfiléer1 gul lök1 rödlök1 lagerblad1½ msk citronpeppar2 msk krossad kryddpeppar1 msk krossad vitpepparEtt knippe färsk dill2½ dl socker1
21 Spara
Dansk rödkål

Dansk rödkål

1 litet rödkålshuvud, ca 1,5-2kg1-2msk Smör4-5 Skalade, urkärnade äpplen1 Skruvkork Perstorps Ättika½dl Svart vinbärssaftSaltVitpeppar1 tsk StrösockerStrimla kålen fint och hacka ner äpplena i små tärningar
Sökförslag och sidor