Adas polo är en persisk rätt som smakar fantastiskt. Den lagas på ett gott basmatiris, gröna linser, en härlig kryddblandning, karamiliserad lök och russin
ghorme sabzi (lättast är att köpa en konservburk med grönsakerna till den här rätten, finns i välsorterade livsmedelsaffärer), khoreshte bademjan (lägg i auberginer och kanske gula linser i grytan) och annat gott
Recept. Royairani. sön, 2013-09-29 11. 20. 4h 0min. (0). Lägg alla ingredienser i en kastrull, täck med vatten. Låt alla ingredienser koka på svag värme tills allt är klar, cirka 2 timmar
Jag fick flera butternutpumpor i somras och har använt flera tidigare recept, men jag hittade också detta recept som egentligen också skulle innehålla röda linser till en sås med, men eftersom jag inte hade sådana hemma och istället hade proscuitto som proteinkälla omarbetade jag det lite
Här hemma brukar jag nästan alltid servera linsgrytan med "persiskt" ris. gröna linser behöver rätt så lång koktid, ca 45 minuter, så beväpna er med lite tid. 300 g väl sköljda gröna linserVatten så att det täcker ca 1½ cm över linserna2 klyftor vitlök finhackade3/4 -1 dl god olivoljaPasserade tomater ca 6 dlKoka linserna med vatten och olivolja, tills det nästan har kokat in, tillsätt därefter de passerade tomaterna. Låt grytan puttra på svag/medelvärme i ca 45 minuter tills linserna är möra
Blötlägg riset och linserna i 30 minuter, häll bort vattnet. Stek ris och linser i 5 cl matolja i 10-15 min, blanda ner grönsakskråm, dill, persilja och basilika samt kryddor och fortsätt steka i 10 minuter till. 150 g gula linser
Rensa de torkade gula linserna och skölj dem i kallt vatten. Häll matolja i en liten kastrull, tillsätt linserna och låt dem fräsa snabbt i 2-3 minuter, tills de inte längre fastnar vid varandra. Tillsätt 2 dl vatten och låt koka i 20 minuter, tills linserna blivit mjuka. Ca 10 minuter innan köttgrytan har kokat färdigt tillsätter man linserna och en limefrukt i bitar. 50 g torkade gula linser