Vispa ihop mjölken med mjölet i en kastrull. Pocherad lättrimmad torsk med ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Tillsätt grädde, mjölk och citronskal. 20 g smör2 1/2 msk vetemjöl2 1/2 dl vispgrädde1 1/2 dl standardmjölk1/2 citron, rivet skal3 ägg, precis hårdkokta och grovtärnade1/2 knippe persilja, grovhackadSalt och nymald vitpepparVispa vatten och salt kraftigt i några minuter tills saltet löses upp
4 4 port ris Järpar 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk ca 500 g kalvfärs 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin Persiljesås 1 msk vitvinsvinäger 2 1/2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 kycklingbuljongtärning 1 msk majsstärkelse 1/2 kruka persilja Tillbehör 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Späd med vatten och mjölk och småkoka 5 min. 2-3 dl mjölk eller kaffegrädde. 2 msk margarin 2 msk vetemjöl 1 tärning fiskbuljong 2 dl vatten 2-3 dl mjölk eller kaffegrädde 2 dl persilja, finhackad salt och peppar
Blanda mjölk och mjöl i en kastrull. Ägg- och persiljesås. 2 dl mjölk. Tina fisken om den är fryst. Lägg fisken i en skål med kallt vatten blandat med salt