x Hallon/persika/kardemumma bägare. Hallon/persika/kardemumma bägare (1 portion). I en annan skål blandar du 1-1 1/2 dl naturell yoghurt, 1 dl kesella/turkis yoghurt och kardemumma efter smak
Plommonkaka med kardemumma. Mortla kardemummakärnorna. 2 tsk kardemummakärnor. 2-3 mogna plommon (i ursprungsreceptet var det persikor, men man kan nog ta vilken frukt som helst, eller bär för den delen - tänk hallon
Muffins med kardemumma och persika125 gram smör2 dl ljustmuscovadosocker2 ägg2 tsk bakpulver4 dl vetemjöl2 dl vaniljyougurt1 tsk kardemumma2persikor i fina bitarVispa smör och socker och rör i ägget tillsätt bakpulver kardemumma mjöl och vaniljyoughurt och blanda till en slät smet
Ny smak av LOKA, Hallon & Persika kom hembudat strax innan vi skulle åka till Finland…. Jag gillar kolsyratvatten, även om vi nu använder mest AQVIA (naturell) men tycker ofta smakerna påminner lite om varandra i de flesta kolsyrade varianterna, denna hade dock ganska markerad smak av persika
Här har jag tagit persikor som jag skar ned och blandade med vaniljpulver och pyttelite socker. Sen kan man ju variera "grundsmeten" minus kardemumman, och blanda i annat än äpplen