Ha sedan i vinägern. Utslagningstävlingen gick ut på att bland annat göra en klassik pepparsås. Eventuellt kan såsen behöva lite mer grönpeppar eller vinäger
Häll över vinägern och låt koka in. På affärsluncherna serverades de ofta med Pepparsås. Min vanliga Pepparsås brukar jag koka minst en timme, så att alla smaker kommer till sin rätt
Pepparsåsen. Innan servering så tillsätter du någon msk olivolja och vinäger till salladen. Servera oxfilén med Hasselbackspotatisen, tomaterna, pepparsåsen samt grönsalladen
ett par ordentliga skvätt med t ex Tennessee Sunshine eller annan pepparsås. Originalslawerna från north carolina påminner mer om det vi här hemma kallar pizzasallad, dvs vitkål med vinäger
Den röda heta pepparsåsen passar perfekt till äggen. Mixa frusen mango om du inte använder färdig puré, tillsätt creme fraiche, majonäs, vinäger och gräslök
Lägg lök, pepparkorn, vinäger och dragon i en kastrull. För att rädda middagen slängde vi ihop en pepparsås som min kompis Johanna hade tipsat om på Matmolnet och tur var väl det
Till förrätt åt vi tre tapas och till varmrätt blev det kycklingfilé i pepparsås med ris. Flytande caprese (4 port) Ingredienser 4 fullmogna söta tomater En nypa strösocker1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 tsk citronsaft1 msk vitvinsvinäger 12 basilikablad 1 mozzarella 4 tandpetare Gör så här Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en bunke. Lägg i socker, olivolja, tomatpuré, citronsaft, vinäger och 8 basilikablad. Vitlöksmarinerade champinjoner (4 port) Ingredienser 200 gram färska champinjoner 1 dl olivolja2 msk vitvinsvinäger1 msk balsamvinäger 2 msk pressad citron 0,5 kruka finhackad persilja 3 vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes En nypa socker * Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering Gör såhär Rör ihop alla ingredienser till marinaden. 1 msk vitvinsvinäger. 2 msk vitvinsvinäger. 1 msk balsamvinäger
Tillsatte även vatten för att spä ut vinägern och få marianden att räcka då jag saknade äppeljuice. Skulle det bli så kan du tillsätta lite citronsaft eller vinäger som ändå kan rekommenderas att hälla i
Bäst är att grilla biffar och på klassiskt vis servera dem med bea, pepparsås eller dylikt. 1 liten burk kikärter1 grillad röd paprika(hemgjord eller från burk)2 nävar kokta gröna bönor4-5 hackade soltorkade tomater1 msk olja1 tsk vinäger1 tsk malen spiskummin1 krm grovmalen svartpepparGrilla varsin rejäl skiva entrecôte på het grill så som du vill ha den
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!