Pepparsås salladslök recept

Kung Pao-kyckling

Kung Pao-kyckling

Strimla salladslök eller purjolök fint, gärna lite diagonalt. Tillsätt salladslöken/purjolöken och stek i ca 5-10 sekunder (det ska fortfarande finnas lite spänst i löken). 1 knippe salladslök eller 1 purjolök. 2 msk kinesisk pepparsås eller 3 tsk sambal oelek
Nudlar med heta räkor

Nudlar med heta räkor

300 g jätteräka (ASC-märkta vannameiräkor) 200 g äggnudlar 200 g sojabönor 130 g färsk spenat 2 salladslökar 0,5 dl jordnötter olja (till stekning) färsk koriander (till garnering) 1 limefrukt, i klyftor (till servering) salt sichuanpeppar, mortlad. Jordnötsdressing2 msk rapsolja (neutral) 0,5 tsk sichuanpeppar, mortlad 1 klyfta vitlök, finriven 1 tsk TABASCO® Original pepparsås 1 dl jordnötssmör 1 msk färsk ingefära, riven 1,5 msk Kikkoman sushi-risvinäger 0,5 dl Kikkoman sojasås 2 msk flytande honung 0,5-1 dl vatten
Kung Pao kycklingwok

Kung Pao kycklingwok

600 g kycklinglårfilé 3 klyftor vitlök 1 röd paprika 1 knippe grön sparris (250 g) 1 knippe salladslök (125 g) 100 g portabellosvamp 3 msk färsk ingefära, färskriven 2 tsk sichuanpeppar, mortlad 250 g äggnudlar 1-2 dl rostade cashewnötter neutral olja (till stekning). 1Woksås3 msk Kikkoman sushi-risvinäger 3 msk Kikkoman sojasås 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås 1 msk sesamolja 2 msk strösocker 2 tsk potatismjöl
Garden foccacia med chiliolja | Köket.se

Garden foccacia med chiliolja | Köket.se

25 g jäst 6 dl vatten, ljummet 2 tsk salt 1 msk honung 0,5 dl olivolja 1 tsk TABASCO® Original pepparsås 15-18 dl vetemjöl 1 msk Maldon havssalt olivolja (till formen). 1Chiliolja0,5 dl olivolja 2 tsk TABASCO® Original pepparsås. 1Garneringsförslag paprika salladslök grön sparris körsbärstomater blandade örter oliver kapris rödlök gräslök

Kung Pao (Gong Bao)

Strimla salladslök eller purjolök fint, gärna lite diagonalt. Tillsätt salladslöken/purjolöken och stek i ca en halv minut (det ska fortfarande finnas lite spänst kvar)
Nudlar med heta räkor

Nudlar med heta räkor

300 g jätteräka (ASC-märkta vannameiräkor) 200 g äggnudlar 200 g sojabönor 130 g färsk spenat 2 salladslökar 0,5 dl jordnötter olja (till stekning) färsk koriander (till garnering) 1 limefrukt, i klyftor (till servering) salt sichuanpeppar, mortlad. Jordnötsdressing2 msk rapsolja (neutral) 0,5 tsk sichuanpeppar, mortlad 1 klyfta vitlök, finriven 1 tsk TABASCO® Original pepparsås 1 dl jordnötssmör 1 msk färsk ingefära, riven 1,5 msk Kikkoman sushi-risvinäger 0,5 dl Kikkoman sojasås 2 msk flytande honung 0,5-1 dl vatten
Snabb peppartofu

Snabb peppartofu

Servera tofun med pepparsåsen, ris och strimlad salladslök. Svartpepparsås. Det har tagit tid för mig att bli kompis med tofu

Mellomysmiddag! Nytt till hemmet! Reklamfilm stugan i Stöten!

Godmorgon. Som vanligt rinner dagarna o helgen iväg i rasande fart. Stämmer det att det är Mellofeber. Jag älskar direktsändning, nervositeten, programledarna, dansarna, artisterna, kläderna, låtarna o har gjort ända sedan jag var liten hihi
Retro 80-talets goda Black and White

Retro 80-talets goda Black and White

En burk pepparsås (om man inte vill göra en egen). Finhacka salladslöken och dela tomaterna i lagom stora bitar
Retro 80-talets goda Black and White

Retro 80-talets goda Black and White

En burk pepparsås (om man inte vill göra en egen). Finhacka salladslöken och dela tomaterna i lagom stora bitar
Struts

Struts

Strimla salladslöken och blanda ner den, tillsammans med oljan och pepparn, i en skål med klyftade apelsiner
Prosciuttolindad kyckling med ädelostsås

Prosciuttolindad kyckling med ädelostsås

Strimla salladslöken och lägg ned även den, tomaterna samt skivad vitlök. Prosciuttolindad kyckling med ädelostsås4 port4 kycklingfiléer4-6 skivor prosciuttoskinka1-2 klyftor vitlöksalt och pepparSås. 1 stor grön paprika8-10 körsbärstomater3-4 salladslökar1 klyfta vitlökSalta och peppra kycklingfiléerna. 3-4 salladslökar

Thaisallad med hetta

Blanda alla ingredienser till pepparsåsen. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna, skölj och strimla salladslöken