Späd med mera grädde och ev lite mjölk om såsen blivit för tjock. Favorit i Repris #3 Kvarterskrogens Pepparsås på mitt sätt Det här är min variant av en Pepparsås som vi hade på menyn, när jag jobbade på Kvarterskrogen i Östersund. Pepparsåsen var väldigt populär, jag kokade 10 liter åt gången. Pepparsås 1 Gul Lök 25 gr Smör 1 tsk Nymald Vitpeppar 1 tsk Mellanmald Svartpeppar Lite Cayenne ½ tsk Salt 1 tsk Worcestersauce 1 tsk Japansk Soya 1½ dl Rödvin 2 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong 1 liter Grädde 2 tsk Svart Vinbärsgelé Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg
Tillsätt grädde och mjölk och låt det sedan koka. 3 dl mjölk. Finhacka bacon, lök och papprika och låt det fräsa i botten på kastrullen med smör och kalvfond
Mortla svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och grönpeppar - används både till fläskfilén och pepparsåsenMandelpotatis, tar sin lilla tid att skala men är värd besväretFyll på grädde och mjölk så det är strax under potatiskanten
såsen med mer mjölk om den är för tjock. Idag höll jag det ganska klassiskt med en pepparsås gjord på stekskyn efter pannbiffarna, hemgjord lingonsylt och cornichon