Pepparsås mjölk recept

Pepparsås

Pepparsås

Späd med mera grädde och ev lite mjölk om såsen blivit för tjock. Favorit i Repris #3 Kvarterskrogens Pepparsås på mitt sätt Det här är min variant av en Pepparsås som vi hade på menyn, när jag jobbade på Kvarterskrogen i Östersund. Pepparsåsen var väldigt populär, jag kokade 10 liter åt gången. Pepparsås 1 Gul Lök 25 gr Smör 1 tsk Nymald Vitpeppar 1 tsk Mellanmald Svartpeppar Lite Cayenne ½ tsk Salt 1 tsk Worcestersauce 1 tsk Japansk Soya 1½ dl Rödvin 2 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong 1 liter Grädde 2 tsk Svart Vinbärsgelé Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg
Fin pepparsås

Fin pepparsås

Tillsätt grädde och mjölk och låt det sedan koka. 3 dl mjölk. Finhacka bacon, lök och papprika och låt det fräsa i botten på kastrullen med smör och kalvfond
Helstekt fläskfilé med mandelpotatisgratäng och pepparsås

Helstekt fläskfilé med mandelpotatisgratäng och pepparsås

Mortla svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och grönpeppar - används både till fläskfilén och pepparsåsenMandelpotatis, tar sin lilla tid att skala men är värd besväretFyll på grädde och mjölk så det är strax under potatiskanten
Fläskgryta i krämig pepparsås

Fläskgryta i krämig pepparsås

Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk. Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött
Oxfilé med calvados- och pepparsås

Oxfilé med calvados- och pepparsås

Snabbast är att koka upp mjölk, grädde, salt, vitpeppar och vitlök i en kastrull och hälla över potatisskivorna som du lagt i en form smord med smör
Fläskytterfilé & 3 x pepparsås

Fläskytterfilé & 3 x pepparsås

Häll i crème fraiche & mjölk. 1,5 dl mjölk. Det här är ingen mat för den som längtar efter ett meditativt långkok
Pannbiff med pepparsås

Pannbiff med pepparsås

såsen med mer mjölk om den är för tjock. Idag höll jag det ganska klassiskt med en pepparsås gjord på stekskyn efter pannbiffarna, hemgjord lingonsylt och cornichon
Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

Stompa potatisen och tillsätt grädde, mjölk, smör och salt. 1 dl mjölk. Potatis stomp 1 kg potatis av mjölig sort 1 dl grädde 1 dl mjölk 1 klick smör salt rostad lök, till garnering gräslök, hackad, till garnering. Pepparsås 3 lökar timjan smör 5 cl konjak 5 cl madeira 3 dl nötbuljong, gärna hemkokt 3 dl vispgrädde dragon, efter smak 1 nypa salt och svartpeppar 1 nypa vitpeppar 1 nypa rosépeppar 1 nypa grönpeppar ev
Middag

Middag

till varmrätt så grillade vi närproducerad svensk oxfilé och serverade med en pepparsås, lite grönsaker och potatisbakelser
Klassisk lasagne med béchamelsås

Klassisk lasagne med béchamelsås

2 gula lökar 3 klyftor vitlök 2 morötter 1 kg köttfärs (nöt-, kyckling- eller vegofärs) 3 msk tomatpuré 2 msk Grey Poupon Original dijonsenap 2 förp krossade tomater [à 500 g] 1 msk Kikkoman sojasås 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller koncentrerad fond) 2 tsk torkad oregano TABASCO® Original pepparsås (några stänk) 400 g färska lasagneplattor 3 dl ost, riven salt svartpeppar, nymalen olivolja (till stekning) smör (till formen). Béchamelsås50 g smör 1 dl vetemjöl 12 dl mjölk 0,75 tsk malen muskot
Fläskfile med rotfruktsgratäng

Fläskfile med rotfruktsgratäng

Lägg rotgrönsakerna o potatisen i en kastrull, slå på grädden o det e nu du ser hur mycke mjölk du behöver, det ska täcka grönsakerna precis
Fredagsmiddag?

Fredagsmiddag?

Lägg potatisen i en kastrull, slå på grädden o det e nu du ser hur mycke mjölk du behöver, det ska täcka precis
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

Stark pepparsås (tabasco). Rör ner maizena och tillsätt mjölken. 4 dl mjölk. Skala räkor. Lägg räkorna åt sidan
Oxfilé med 3-pepparsås och filodegskorg med potatismos och chèvre

Oxfilé med 3-pepparsås och filodegskorg med potatismos och chèvre

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram oxfilé , 4 skivor ca 150 gr/st Pepparsås 1 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 1 tärning(ar) oxbuljong 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 msk Konjak 4 dl vatten 2 dl grädde 3 msk svartpepparkorn , hela 0,5 msk rödpeppar 1 skvätt soya 1 krm salt , krydda efter smak Filodegskorgar 4 st filodegsark , (30X40 cm), färska 200 gram chevre , ca. mjölk 1 knippa(en) färsk sparris , grön 1 krm salt , efter smak 1 krm peppar , efter smak Köp receptet