Häll blandningen över potatisen och strö över den rivna osten. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
gratängost, efter smak. Finhacka schalottenlöken och fräs tillsammans med peppar i smöret. Strö på ost efter smak och gratinera i ugnen i 50 min. Koka sparrisen 5-10 minuter och stek sedan tillsammans med de hackade kastanjechampinjonerna. Stek biffen ca 2 min per sida och servera med gratängen, såsen, sparrisen och svampen. Rotfruktsgratäng350 g potatis 200 g morötter 200 g palsternacka 1,5 gul lök 5 dl grädde 1 dl färsk persilja 1 tsk salt 1 tsk peppar 2 klyftor vitlök, pressade gratängost, efter smak. Pepparsås1 schalottenlök 1 msk grovmalen peppar 3 msk smör 3 dl grädde 1,5 msk tomatpuré 2 msk soja 1 dl crème fraiche
Dessutom åt vi den goda pepparsåsen den här gången så det receptet får ni också längre ner. Ida var så duktig och hjälpte till att fylla schnitzlarna med skinka och ost, efter att Leif hade bankat ut dem
Till detta serverade jag pepparsås, allt enligt sonens önskemål. Sonen gillar potatisgratäng med mycket ost som blir riktigt krämig så idag gick jag ”all in” med både mozarella och riven ost
Servera potatiskakan med valfritt tillbehör, ex-vis en god köttbit med bea, svamp- eller pepparsås. Toppa potatiskakan med smakrik riven ost, ex-vis Kvibille cheddarost eller västerbottensost