På den tiden, var det inte många som hade fattat det här med Glutamatets skadlighet. Men nu vet jag bättre, nu är det antingen Ekologisk Buljong eller hemkokt fond jag använder
Häll på grädde och fond, koka upp. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött. Häll på grädde och fond. Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk
Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. Servera medpepparsåsen. Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong. 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad). Pepparsås2 msk hel vitpeppar 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rödvin 2 msk konjak 2 dl grädde
Pepparsås. Putsa köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs lök, peppar och tomatpuré i en kastrull med smör
Tillsätt grädde, fond och soja och en matsked peppar. Pepparsås. Svampbiffarna är en storfavorit här hemma med sin dova svampsmak, frasiga på utsida och sitt både mjuka och knapriga innanmäte
Tillsätt fond och krossad rosépeppar. Blanda färsen med lök, senap, vatten, salt och peppar. Ta upp biffarna och koka ur pannan med vatten och crème fraiche
Tillsätt fond och krossad rosépeppar. Blanda färsen med lök, senap, vatten, salt och peppar. Ta upp biffarna och koka ur pannan med vatten och crème fraiche