Pepparsås med fond recept

Pepparsås

Pepparsås

På den tiden, var det inte många som hade fattat det här med Glutamatets skadlighet. Men nu vet jag bättre, nu är det antingen Ekologisk Buljong eller hemkokt fond jag använder
Pepparsås till goda biffen eller filén

Pepparsås till goda biffen eller filén

nästan, han kokade ur pepparn några gånger men det hade jag inte riktigt tid med så jag halverade mängden istället och den blev god ändå tyckte vi

Pepparsås

Låt fräsa med löken en stund. Smula i en buljongtärning eller ta fond om du har det. Smaka av med salt, mera peppar och en liten skvätt cognac

Pepparsås till fisk

Man kan också smaksätta med en kapsyl cognac men med en skvätt vittvin blir det ändå mer åt fiskhållet
Kycklingfilé i pepparsås

Kycklingfilé i pepparsås

Bryn dem i en stekpanna och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Tillsätt grädde, fond, och chilisås
Fläskgryta i krämig pepparsås

Fläskgryta i krämig pepparsås

Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött. Häll på grädde och fond. Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk
Mannerströms oxfilé med pepparsås

Mannerströms oxfilé med pepparsås

Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. Servera medpepparsåsen. Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong. 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad). Pepparsås2 msk hel vitpeppar 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rödvin 2 msk konjak 2 dl grädde
Fläskfilé med pepparsås

Fläskfilé med pepparsås

Pepparsås. Putsa köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs lök, peppar och tomatpuré i en kastrull med smör
Färsbiff med pepparsås

Färsbiff med pepparsås

Tillsätt fond och krossad rosépeppar. Blanda färsen med lök, senap, vatten, salt och peppar. Ta upp biffarna och koka ur pannan med vatten och crème fraiche
Färsbiff med pepparsås

Färsbiff med pepparsås

Tillsätt fond och krossad rosépeppar. Blanda färsen med lök, senap, vatten, salt och peppar. Ta upp biffarna och koka ur pannan med vatten och crème fraiche
Skinkstek och tjälknöl i Crock pot

Skinkstek och tjälknöl i Crock pot

Fläskrullader i pepparsåsmed varm champinjonsallad. Lägg även ner skinksteken och slå på fond, vatten och krydda med svartpeppar och torkade örter
Gratinerad fläskfilé

Gratinerad fläskfilé

Pepparsås. Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, vatten, fond och tomatpuré. Låt steka nästan klart på medelvärme under lock
Klassisk lasagne med béchamelsås

Klassisk lasagne med béchamelsås

2 gula lökar 3 klyftor vitlök 2 morötter 1 kg köttfärs (nöt-, kyckling- eller vegofärs) 3 msk tomatpuré 2 msk Grey Poupon Original dijonsenap 2 förp krossade tomater [à 500 g] 1 msk Kikkoman sojasås 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller koncentrerad fond) 2 tsk torkad oregano TABASCO® Original pepparsås (några stänk) 400 g färska lasagneplattor 3 dl ost, riven salt svartpeppar, nymalen olivolja (till stekning) smör (till formen)