Pepparsås med cognac recept

Pepparsås

Pepparsås

Den är så förbaskat lätt att göra med och har en härlig mild pepparsmak. Låt det fräsa en stund och ha sedan i  cognac, creme fraiche, kinesisk soya och kalvfond
Pepparsås till goda biffen eller filén

Pepparsås till goda biffen eller filén

nästan, han kokade ur pepparn några gånger men det hade jag inte riktigt tid med så jag halverade mängden istället och den blev god ändå tyckte vi
Fin pepparsås

Fin pepparsås

Finhacka bacon, lök och papprika och låt det fräsa i botten på kastrullen med smör och kalvfond. Tillsät sedan cognac efter behag och farinsocker

Pepparsås

Smaka av med salt, mera peppar och en liten skvätt cognac. Låt fräsa med löken en stund. Ta inte för mycket, för cognacen slår igenom väldigt lätt

Pepparsås till fisk

Man kan också smaksätta med en kapsyl cognac men med en skvätt vittvin blir det ändå mer åt fiskhållet
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

1Pepparsås0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 klyfta vitlök 0,5-1 msk tomatpuré 4 dl vispgrädde 1 msk oxfond, koncentrerad (eller kalvfond) 1-2 msk cognac 0,5 tsk svartpepparkorn, mortlade salt
Mannerströms oxfilé med pepparsås

Mannerströms oxfilé med pepparsås

Pepparsås2 msk vitpepparkorn 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rött vin 2 msk cognac 2 dl grädde
Ravioli med pepparsås

Ravioli med pepparsås

Pepparsås1 gul lök 4 champinjoner 3 msk kalvfond 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 3 msk cognac 1 tsk svartpeppar 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar salt
Kantarellsås

Kantarellsås

Det var en mycket uppskattad sås, det var bara Pepparsås som sålde bättre. Jag smaksatte min sås med Madeira, men vitt vin, portvin eller cognac går också fint
Pepparsås, stark

Pepparsås, stark

Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme. Tillsätt cognac och bränn av spriten. Smaka av med senap

pepparsås

Brän av medcognac, tillsätt madeiran o koka ner lite. Smaka av med salt. Recept. Angiel. fre, 2013-09-13 21

Pepparsås, stark

Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme. Tillsätt cognac och bränn av spriten. Smaka av med senap
Rostasfilé i pepparsås med potatisbakelse

Rostasfilé i pepparsås med potatisbakelse

Häll i cognac, grädde, mjölk, kalvfond, dijonsenap och mortlade pepparkorn. Om en stund kommer AC hit oh idag ska vi baka och göra vad vi har lust med