Pepparsås ägg recept

Köttfärslimpa med stekt lök och pepparsås

Köttfärslimpa med stekt lök och pepparsås

Forma till två avlånga limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

1Potatisterrin6-7 potatisar, fasta (stora) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 dl crème fraîche 1 dl västerbottensost, riven (eller parmesan) 1 ägg ca 30 g smör salt svartpeppar, nymalen. 1Pepparsås0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 klyfta vitlök 0,5-1 msk tomatpuré 4 dl vispgrädde 1 msk oxfond, koncentrerad (eller kalvfond) 1-2 msk cognac 0,5 tsk svartpepparkorn, mortlade salt
Pannbiff med pepparsås

Pannbiff med pepparsås

Lägg biffarna på en ugnsplåt när de fått en fin yta runtom. Idag höll jag det ganska klassiskt med en pepparsås gjord på stekskyn efter pannbiffarna, hemgjord lingonsylt och cornichon
Ravioli med pepparsås

Ravioli med pepparsås

Pastadeg6 dl vetemjöl 4 ägg 2 msk olivolja 2 tsk salt. Pepparsås1 gul lök 4 champinjoner 3 msk kalvfond 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 3 msk cognac 1 tsk svartpeppar 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar salt
Laxsallad med sparris, pocherade ägg och senapsdressing

Laxsallad med sparris, pocherade ägg och senapsdressing

Senapsdressing1 ägg 1,5 msk Grey Poupon dijonsenap 1 klyfta vitlök, finriven 0,5 msk TABASCO® Grön pepparsås 0,5 msk rödvinsvinäger 1,5 dl rapsolja (kallpressad). Pocherade ägg3 dl ättiksprit 12 % 3 dl vatten 1 l vatten 6-8 ägg 1 msk salt
Middag

Middag

till varmrätt så grillade vi närproducerad svensk oxfilé och serverade med en pepparsås, lite grönsaker och potatisbakelser
Ananaspaj

Ananaspaj

Ikväll var svärmor och Peter över på middag, middagen (Kyckling i pepparsås och klyftpotatis) hann jag inte med att fota
Nyårsmeny 2012!!

Nyårsmeny 2012!!

Vi följde även traditionen med oxfilé, "grillad" i grillpanna med "hasselbacksklossar" och pepparsås
Sallad Nicoise – klassisk sallad

Sallad Nicoise – klassisk sallad

Koka äggen och kyl dessa så att gulan inte riktigt stelnar helt. Lägg ner i en bunke. Lägg åt sidan. Skala och dela äggen
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biff Rydberg 2 st gul lök(ar) 600 gram oxfilé i bit 800 gram potatis(ar) 0 smör , till stekning 0 olja , till stekning 0 salt , efter smak 0 peppar , efter smak 0,5 kruka(or) persilja 4 st ägg 0 TABASCO® Buffalo Pepparsås , efter smak Rydbergs grädde 2 dl vispgrädde 1 msk Colmans senapspulver 0 Maldon havssalt , efter smak Köp receptet
Köttbullar i currysås

Köttbullar i currysås

Blanda i färs, lök, ägg, salt och peppar. Lägg köttbullarna åt sidan. Lägg köttbullarna i såsen och värm upp
Påskmat på många fat

Påskmat på många fat

Den röda heta pepparsåsen passar perfekt till äggen. Det serverades även ägghalvor med en räk- och avokadokräm på buffén