Tillsätt vinet och buljongen och låt puttra några minuter. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
1 dl vitt vin. 3 msk pepparrotsvisp. Koka upp i saltat vatten som täcker dessa och låt koka i 20 minuter, rör ner 50 ml vitt vin, blandade torkade örter (timjan, rosmarin, oregano, etc) och låt dra helst tills buljongen är i rumstemperatur. Pepparrotsveloutén tillreds genom att finhacka schalottenlöken och sedan fräsa den i lite olja, när den är mjuk tillsätts 50 ml vitt vin som sedan får reduceras ner tills det nästan är helt borta. Fyll på med 50 ml grönsaksbuljong som sedan får reduceras ner till hälften och häll då i grädden och pepparrotsvispen. 2 schalottenlökar 1 dl vitt vin. 3 msk pepparrotsvisp
Tillsätt vinet och buljongen och låt puttra några minuter. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Fruktsallad med yoghurt och granola,smörgås med rostbiff och pepparrotsvisp. Vin. Fruktsallad med yoghurt och granola,smörgås med rostbiff och pepparrotsvisp
Det får mig att tänka på pepparrotskött, kokt kött med pepparrot eller hamburgerkött fyllt med pepparrotsvisp och ihoprullat som farmor gjorde till jul