Hacka löken fint och låt fräsa några minuter i smör i en kastrull. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar. 1 medelstor scharlottenlök
Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Gräslök och körvel. Grönsaksbuljong görs genom att hacka morot, gul lök och blasten från vårlöken grovt
Hacka löken fint och låt fräsa några minuter i smör i en kastrull. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar. 1 medelstor scharlottenlök
Låt sedan köttet vila på en tallrik och stek under tiden den hackade löken i smör. Häll potatisen över löken och fräs tillsammans en stund och lägg sist i köttet
Blanda Philadelphia osten, crème fraiche och pepparrotsvisp. Hacka löken och skala räkorna. Klicka ut krämen på flanen straxt innan gästerna kommer och lägg på rom, räkorna och löken
Smaka av med pepparrotsvisp. Vispa grädden och i med lite pepparrotsvisp. Grön ärtsoppa med räkor4 port2 shalottenlökar2 msk smör7 dl vatten0,5 msk citronsaft1,5 grönsaksbuljongtärning0,5 dl grädde500 g frysta gröna ärter1 msk pepparrotsvispTopping. vispgräddepepparrotsvisp15 skalade räkordillskvistHacka löken och fräs i smöret. 2 shalottenlökar