Idag åt vi lunch under segling till sjöss. Vad enkelt det kan vara att "tillaga" men ack så gott. En rökt makrill är en delikatess och skall avnjutas på enklast möjligaste sätt
Biffutskuren biff, ca 2 stora skivor eller fyra mindre(jag tog fyra mindre biffar av älg till denna rätt)salt och pepparrökt paprikakrydda köttbitarna och grilla i torr panna några minuter på var sida
Matchningen med pepparrökt lax från det lokala rökeriet var förvånansvärt bra. Plötsligt utan att jag egentligen har märkt hur det gick till ståtar tre välfyllda Gormhyllor i källaren, nog för att det inte är fulllängd men från att ha några flaskor i bokhyllan känns det som en förmögenhet
ca 500 g blandfärs1 gul lök1 äggsalt, pepparrökt skinka i skivor4 dl vispgräddeca 1/2 dl ketchupFinhacka löken och blanda den, ägg, salt och peppar med färsen
4 tortilla bröd Ca 2 dl chilisås4 tsk pizzakryddaSalt och pepparRökt kalkon, (så mycket man känner för, beroende på hur matigt det ska vara)Ca 5 champinjoner1 pkt mozzarellaRuccolaBlanda ihop chilisås, pizzakrydda, salt och peppar