Pepparkaksparfait recept

Pepparkaksparfait

Pepparkaksparfait

Anvisningar. 1. Steg. Separera äggen. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna och vispa ljust och pösigt
Pepparkaksparfait

Pepparkaksparfait

5 port12 pepparkakor3 dl vispgrädde3 äggulor3 msk florsocker6 portionsskålar1. Krossa 10 av pepparkakorna ganska fint men lite bitar får vara kvar
Pepparkaksparfait med citrussallad

Pepparkaksparfait med citrussallad

Häll grädden i en kastrull och koka upp den tillsammans med sirapen och kryddorna. Tag kastrullen från värmen och vispa ner en äggula i taget

Pepparkaksparfait

Ingredienser - 2 port. 1 stort skalat päron, 150 g. 1 msk vatten. 1 msk rårörssocker fairtrade. ¾ dl vaniljvisp
Att krama ut det gottaste

Att krama ut det gottaste

PEPPARKAKSPARFAIT MED CLEMENTINSÅS. Det var verkligen segt igår. men nu är första jobbdagen över och det är redan full fart mot helgen (hur man nu kan längta efter den när man varit ledig i två veckor, men sån är jag)
Pepparkaksparfait med citrussallad I

Pepparkaksparfait med citrussallad I

Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Ta den från värmen och låt den kallna. Rör då och då i krämen
Lingon- och pepparkaksparfait

Lingon- och pepparkaksparfait

Den här parfaiten med pepparkakor och lingonsylt känns kanske lite väl julig, men den var så god att den förtjänar att kommas ihåg till nästa vinter
Glutenfri glögg- och pepparkaksparfait

Glutenfri glögg- och pepparkaksparfait

Hade överblivna äggulor kvar efter att jag gjort en budapestrulle och kom på att jag ju kan göra parfait av …Fortsätt läs »

Pepparkaksparfait

Vispa samman ägg, florsocker samt kryddor. Vispa grädden i en annan skål och blanda därefter grädden med äggsmeten

Smal pepparkaksparfait

Skala och skär päronet i bitar. Smält på svag värme i en kastrull tillsammans med vatten och råsocker tills det är mosigt

Pepparkaksparfait

Koka ihop ingredienserna till kryddlagen tills hälften återstår. Vispa ihop äggulor och socker pösigt i en skål

Pepparkaksparfait med krokantströssel

20 person(er) Ingredienser3 st äggulor1 dl strösocker1 tsk kanel1 tsk ingefära, mald0,5 dl kryddnejlikor, mald3 dl vispgrädde3 st äggvitorKrokant

Pepparkaksparfait

Blanda äggulor, socker, sirap, vatten och kryddor i en kastrull , ej av aluminium. Sjud blandningen under kraftig vispning tills du får en tjock kräm

Pepparkaksparfait med citrussallad

Blanda samman äggulor, socker sirap, vatten och kryddor i en kastrull ( ej av aluminium ). Sjud blandningen under kraftig vispning tills du får en tjock kräm